Sanden dreper flere enn haien

Er du redd for hai når du bader i sommer? Du burde være mer bekymret for den livsfarlige sanden.

Publisert
Sist oppdatert

Siden 1985 har sandras ved stranden drept flere mennesker enn haien har. Det avslører en ny undersøkelse, som oppfordrer alle til å være forsiktige på sommerstranden. Det skriver den danske avisen Jyllandsposten.

Det er The New England Journal of Medicine som har samlet inn informasjonen som viser at det er større sjanse for at du stryker med ved å bli begravet i sanden, enn å bli spist opp av en blodtørstig hai.

En undersøkelse foretatt av blant andre Harvard Medical School, avslører at siden 1985 har minst 20 barn og unge omkommet i sandskred bare i USA . Så vidt forskerne har kunnet avdekke, er minst 11 omkommet på tilsvarende vis i Australia, New Zealand og i England. I tillegg kommer en rekke tilfeller der folk har blitt reddet ut av sandskredene i live.

Skjulte feller

Blant de mange ofrene var 17-årige Matthew Gauruder. I 2001 spilte han fotball sammen med venner i Westerly på Rhode Island, USA. Plutselig falt han i et dypt hull, som noen andre hadde gravd ut i sanden. Hullet raste sammen, og Matthew ble kvalt.

Undersøkelsen beskriver mange andre lignende tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer