Sandwich til 1.200 kroner

Verdens dyreste sandwich lanseres nå i Storbritannia.

Publisert
Sist oppdatert

Kan det virkelig være verdt å betale drøye 1.200 kroner for en røslig blings, selv om den er en trippeldekker? Ja, det mener faktisk eksklusive Cliveden House i Berkshire som nå har lansert verdens dyreste sandwich. Von Essen Platinum Club Sandwich er navnet på godbiten som nesten koster sin vekt i gull.

Ikke helt som andre sandwicher

Hvorfor så dyr? Ingrediensene selvsagt. Her er det iberisk lufttørket skinke som har fått luftet seg i 30 måneder, selvsagt av typen Pata Negra. Her er også verdens fjerde gastronomiske underverk, poulet de Bresse, verdens dyreste kylling. Og mens vi snakker om dyrt, så er det lite som kan spises som koster mer enn hvite trøfler. 2.500 pund per kilo (mer enn 30.000 kroner), og da blir det dyrt selv om det ikke er så mye som skal til for å sette en eksklusiv spiss på smaken. Ti gram får du med i von Essen-sandwichen.

>> SE BILDER fra Cliveden

Cliveden hører til von Essen private collection, og hotellet har en michelinstjerne-restaurant ved navnet Waldo's Restaurant.

>> Sjekk også verdens største hamburger

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer