Sånn ser Lisboas partykalender ut

Av: Vibeke Montero. Bilde: Photito.com

Publisert
Sist oppdatert


Februar - Festival das Músicas e dos Portos (Musikk- og havnefestival) markerer hvordan Portugals nasjonalsang “fado” er inspirert av århundrer med sjøfart. Dette er en unik mulighet til å oppleve ekte fado, sunget med all den innlevelse og sjel denne musikken krever.

24. mars – Mardi Gras, hele byen står på hodet i karnevalsfeiringer.

8–13. april – Påskefeiringer, religiøse prosesjoner med katolisismens underfundige helgen-dyrking i fokus. Store kors bæres gjennom gatene.

25. april – Nellikdagen. Da Portugal ble kvitt sitt diktatorstyre i 1974, skjøt soldatene nelliker fra riflene sine for å feire.

Mai – Hundretusener av portugisere drar på pilegrimsferd til Fatima der tre barn skal ha sett Jomfru Maria i 1917.

Gatefest
Gatefest Vis mer


Juni - Festas dos Santos Populares (En festival for populære helgener). Dette er Lisboas største festival, en eksplosjon av musikk, dans, opptog, fyrverkeri, unge og gamle som fester side om side til morgengry.
12-13. juni – St. Antonio
23-24. juni – St. Joao
28-29. juni – St. Pedro

10. juni – Portugaldagen

12. juni – 4. juli Euro 2004 Fotball Cup. Sjekk www.euro2004-portugal.org for billetter.

August - Festival dos Oceanos (Havenes festival). Portugal minnes sin stolte skipsfartsfortid med musikk – alltid musikk, sjømat, regattaer, båtturer og prosesjoner.

September – I slutten av september avholdes “Festival de Cinema Gay e Lésbico”.

5. okt – Republikkdagen. Portugal ble erklært republikk den 5. okt 1910.

November – Festival do Vinho sikrer vinelskere et glass eller fem av Portugals berømte vinho verde, grønn vin, og selvfølgelig klassikeren Portvin.

1. nov - All Saints' Day

1. des – Uavhengighetsdagen som markerer uavhengigheten fra Spania fra 1640.

25. des – Julefeiring.

Når du legger til portugisernes nesten religiøse forhold til fotball, og et kulturtilbud som kan tilfredsstille selv den mest kresne, så er det lett å se hvordan Lisboa ikke kan fremstå som kjedelig selv om hun prøvde!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer