Cirka en times kjøring unna Barcelona ligger Sant Sadurní dAnoia: Halvsovende, solmett og fredelig. Men i kjellerne sprudler det av liv. Her produseres nemlig cava, spansk champagne, og vin. Sant Sadurni dAnoia kalles følgelig cava-hovedstaden.
Cava - som betyr kjeller på katalansk - fremstilles på samme måte som champagne. Det som skiller den fra den drikken vi finner i Champagne-distriktet, er druene og dyrkningsforholdene. Frem til åttitallet het drikken simpelthen spansk champagne, men EU-regelverket tvang spanjolene til å døpe drikken om til noe annet, og da ble ganske enkelt cava.
Den særpregede arkitektoniske stilretningen modernista-stilen, den spansk-katalanske motsatsen til art noveau, har kommet til uttrykk også i Sant Sadurní dAnoia: Arkitekten Josep Puig i Cadafalch (1867-1956) har tegnet en vinkatedral, Caves Codurniu. Her produseres i dag 40 millioner cavaflasker årlig.
Det går tog hver time fra Plaza Catalunya i Barcelona, og turen tar i underkant en time.
Les mer:På en gyllen snurr dykk ned i cavakjelleren
Høydepunkt: Besøk og smaksprøver på bodegaene.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger