Sardinia - ferieøya som har alt

Hverken greske eller kroatiske øyer kan måle seg.

Sjekk fargen på vannet! Slike strender finner du overalt på Sardinia. Foto: Stine Okkelmo
Sjekk fargen på vannet! Slike strender finner du overalt på Sardinia. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Costa Smeralda. Smaragdkysten. Bare smak på det navnet. Det gir visse forventninger til en soltørst nordboer på jakt etter sommerparadiset.

I hvert fall hadde jeg det da jeg satte meg på flyet i retning Sardinia i juli 2009. Jeg ble ikke skuffet. Uten å overdrive vil jeg si at strendene i Sardinias nordøstlige hjørne er noen av de flotteste i Middelhavet. Og slik jeg forsto det på sardinerne selv, er strendene like vakre på andre kanter av øya.

Jeg snakker om finkornet gyllen sand, og varmt badevann så klart at du skulle tro du var i Karibia. I løpet av mine syv dager på Sardinia i fjor sommer, besøkte jeg forskjellige strender hver dag. Og likevel fikk jeg bare opplevd en brøkdel.

- Dette må vi huske i vinter, sa jeg til reisefølget, der vi lå og duppet i 25 graders krystallklart vann og gledet oss til pizzalunsjen på strandrestauranten. Allerede da tenkte jeg at Sardinia er en øy jeg vil besøke igjen.

Og det gjorde jeg også, nå i mai. Dette ble riktignok en snarvisitt på bare noen få dager, men det bekreftet bare min oppfatning av at Sardinia er en skikkelig perle i Middelhavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer