SARS: Slik beskytter du deg

Flyreisende med ansiktsmasker har blitt et vanlig syn på store internasjonale flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert

Mens WHO nå råder reisende til å unngå Hongkong og Guangdong-provinsen i Kina, blir det stadig flere tilfeller rundt om i verden. Et økende antall flyreisende velger å benytte ansiktsmasker for beskyttelse, og enkelte tør verken spise eller drikke ombord.

Skroll ned for mer.WHO anbefaler også at reisende fra områder der SARS er identifisert, blir vurdert før avreise. Siste oppdatering per 5. april, tilsier at dette gjelder reisende fra Canada, Singapore, Kina/Hongkong og Vietnam. Vurderingen består blant annet av spørsmål om symptomer.

Mer om SARS og sykdommens symptomer.

Fortsatt mystisk

SARS hemmeligheter er fortsatt ikke avslørt, men man vet nå mer enn for et par uker siden. Blant annet mistenker forskere nå at det er et hittil ukjent virus av typen corona som forårsaker sykdommen.

De fleste tilfeller av sykdommen har rammet personer som har vært i nærkontakt med smittede. Det virker som om dråpesmitte er en sannsynlig sykdomsvei. Det er også mulig at sykdommen kan smitte via objekter som den syke har vært i kontakt med. Det er også mest sannsynlig at man er smittefarlig fra man begynner å ha symptomer på sykdommen, men det er usikkert hvor lang periode de syke kan smitte andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer