SAS Braathens dropper Torp

Oslo (NTB-Geir Lillesund): SAS Braathens legger ned sin virksomhet på Sandefjord Lufthavn Torp 17. desember og overfører ruter derfra til Gardermoen.

SAS Braathens flytter flyvningene fra Torp til Gardermoen. Foto: SAS
SAS Braathens flytter flyvningene fra Torp til Gardermoen. Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Disse helgeflygingene fra Torp til Alicante, Nice og Malaga har ikke gitt den ønskede lønnsomhet, opplyser informasjonsdirektør Cathrine Foss Stene til NTB.

Flyselskapet annonserte tirsdag at det i tiden fram til neste års sommerprogram vil bli foretatt en rekke rutejusteringer, både innenriks og til og fra Europa.

Upopulært

Johnny Skoglund hadde tirsdag sin siste dag som sjef for SAS Braathens, og går onsdag tilbake til jobben som viseadministrerende direktør når Ola H. Strand overtar førersetet.

Skoglund sier at det alltid er trist å konstatere at etterspørselen etter ruter er så begrenset at de ikke gir tilfredsstillende lønnsomhet. I dagens harde konkurransesituasjon må SAS Braathens, i likhet med andre flyselskaper, av og til ta upopulære avgjørelser, sier han.

Flyselskapet offentliggjorde i forrige uke et kvartalsresultat som ikke var tilfredsstillende, selv om flere reiser med selskapet og kabinfaktoren for hver enkelt avgang går opp. På grunn av hard priskonkurranse tjener ikke SAS Braathens nok per passasjer.

Konsekvens

Som en konsekvens av dette kommer altså nedleggingen av helgevirksomheten på Torp, og i tillegg kommer innstilling av lørdagsrutene fra Stavanger og Bergen til Paris og Roma. Det samme gjelder direkteflygingene fra Oslo til Praha og Wien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer