SAS-bredbånd utsatt

Utålmodig? Joda, det er på vei, men ...

Det er fortsatt en stund til du kan surfe om bord et SAS-fly. I mellomtiden må du nøye deg med å lese avisen. Foto: SAS
Det er fortsatt en stund til du kan surfe om bord et SAS-fly. I mellomtiden må du nøye deg med å lese avisen. Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 8. februar lanserte Norwegian bredbånd på to av flyene sine.

Til sommeren skal 11 av Norwegians fly ha internettilgang. Innen 2011 vil 21 fly ha fått det installert, og innen 2012 er det 40 fly som har det.

Men hva med SAS?

– Vi ligger bak skjema og det skjer nok ikke denne sommeren, avslører Kenneth Vikse, kommunikasjonssjef i SAS, til DinSide.

>>>Lover bedre internett på toget

Prioriterer innenlandsfly først

I oktober i fjor skrev Digi at SAS var i forhandlinger med flere leverandører av bredbåndsteknologi, og at alle flymaskinene deres, både innenriks, kortdistanse og langdistanse skulle få flybredbånd.

Men løsningen som skulle være på plass i april, og klar til bruk for passasjerer ved enkelte avganger, er ennå ikke ferdig.

Så langt har SAS valgt Panasonic som leverandør av trådløst bredbånd og mobiltjenester, og det er de norske SAS-flyene som får WiFi først. Disse flyene flyr både innenlands og til/fra Europa.

– En installering er planlagt å skje fra fjerde kvartal av i år, og fly i Norge skal være først ute, forteller Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer