SAS dumper prisene på reiser til København

Bergen (NTB): Etter at Sterling begynte å fly mellom Bergen og København kuttet SAS billettprisene på strekningen med inntil 70 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Fire måneder etter at Sterling utfordret SAS-monopolet på ruten mellom Bergen og København har prisen på enkelte SAS-avganger mellom byene falt med inntil 1.200 kroner, melder Bergens Tidende.

- Prisen mellom Bergen og København har vært for høy. Nå kommer en ny konkurrent på banen. Som vanlig når et monopol opphører blir prisene lavere og kapasiteten høyere. Den tidligere monopolisten SAS er nødt til å redusere prisen for ikke å miste kunder, sier professor og konkurranseekspert Frode Steen.

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS forklarer priskuttet med økt kapasitet.

- Etter ulykkene med Dash 8-flyene måtte vi erstatte disse med større fly. Derfor har vi lagt ut flere billigbilletter på markedet. Vi flyr med en god del ledige seter allerede. Med to aktører vil det bli ekstremt mange tomme seter i en periode. Det er ikke bra for verken økonomien eller miljøet, sier han.

Steen kjøper ikke at dette er den eneste forklaringen til de betydelige priskuttene.

- SAS har behov for å selge flere billetter nå som de har større fly, men den tidligere monopolisten posisjonerer seg også for å møte konkurransen fra en ny aktør. Dette er et godt eksempel på at konkurranse virker til kundenes fordel, sier professoren ved institutt for samfunnsøkonomi ved NHH.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer