Munnbind:

SAS forbyr dette

Innstrammingen overrasker passasjerene.

NEI: Skal du reise med SAS, er ikke ansiktsmaske som dette tillatt. Foto: Shutterstock / NTB
NEI: Skal du reise med SAS, er ikke ansiktsmaske som dette tillatt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og fly med SAS i sommer, må du være klar over dette: Du kommer ikke om bord dersom du har maske som er laget av tøy.

Flypassasjerer som møter opp med ansiktsmaske laget av tøy når de skal fly med SAS får klar beskjed: Bytt maske ellers får du ikke bli med på flyturen.

Og innstrammingen kommer både overraskende og brått på passasjerene.

- Jeg har flydd med stoffmunnbind drøyt 50 flyvninger siste året uten noe bemerkninger på det hos SAS. Kjekt å vite om endringen, men synd SAS selv ikke har kommunisert endringen da det er kjedelig å plutselig stå der uten godkjent munnbind, skriver en flypassasjer på en facebookgruppe for dem som reiser ofte med fly.

Overraskes

Den 21. juni strammet SAS inn på reglene for flypassasjerer, og rett før helga ble flyplassansatte rundt om landet informert om endringen.

Mange av passasjerene blir lange i maska når de dukker opp ved gaten med tøymaske som godtas av andre selskap - eller som har vært godkjent brukt hos SAS i mange måneder gjennom pandemien.

Dette er kravet

«For å sikre passasjerene våre en trygg og sikker reise er det et krav at alle reisende over seks år har på seg munnbind som dekker både nese og munn», skriver SAS på sine hjemmeside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer