SAS-kundene krever bedre økonomiklasse

Kundene til SAS Braathens forlanger bedre økonomiklasse og billigere forretningsklasse på europarutene. Resultatet er nye Økonomi Flex, som blir innført fra 31. oktober.

Kundene til SAS Braathens forlanger bedre økonomiklasse og billigere forretningsklasse på europarutene.
Kundene til SAS Braathens forlanger bedre økonomiklasse og billigere forretningsklasse på europarutene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er såkalte dybdeundersøkelser med vel 4.000 kunder i åtte land som har gitt SAS-gruppen klare signaler om at nærmere 45 prosent av de reisende utelukkende er interessert i lave priser. Nesten like stor er gruppen som prioriterer effektiv og smidig reise, men hos dem spiller pris en rolle. 20 prosent av de reisende svarte at prisen er sekundær så lenge de kan reise effektivt og komfortabelt.

Ut av disse svarene trekker SAS-ledelsen opp den nye Økonomi Flex, som samtidig også blir innført på europaruter til Scandinavian Airlines i Sverige og Danmark.

Billigere enn Business

Det er gjort følgende håndgrep: Seter i den nye klassen er rimeligere å kjøpe enn i forretningsklassen. De blir derfor dyrere enn via de priser som kan oppnås i dag på økonomiklasse. Den nye klassen og økonomiklasse sitter i samme åpne kabin, men det blir forskjellig trekk på setenes nakkestøtte.

På Økonomi Flex blir mat og drikkeservering inkludert i prisen. Ved behov kan du få endret dine billetter kostnadsfritt, og det gjelder ingen forkjøpskrav.

Vanlig økonomiklasse? De vanlige priser og salgsregler gjelder fortsatt. Det du ønsker å nyte om bord må du kjøpe. Om du skal gå først eller sist inn i flyet er ennå ikke bestemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer