Coronavirus

SAS kutter flyginger

SAS kutter i flygingene i Europa og Skandinavia. Det er ennå ikke klart hvordan dette vil ramme norske innenriksruter.

KUTTER: SAS vil redusere kapasiteten, altså kutte i flygningene, i Skandinavia og Europa. Hvordan dette vil ramme norske innenriksruter, er for tidlig å si, ifølge SAS Norge. Men de sier det helt sikkert vil ramme norske reisende som skal ut i Europa og verden. Foto: NTB scanpix
KUTTER: SAS vil redusere kapasiteten, altså kutte i flygningene, i Skandinavia og Europa. Hvordan dette vil ramme norske innenriksruter, er for tidlig å si, ifølge SAS Norge. Men de sier det helt sikkert vil ramme norske reisende som skal ut i Europa og verden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS skriver i en pressemelding at de må kutte kapasiteten de neste to månedene på grunn av lavere etterspørsel som følge av coronaviruset/Covid-19-viruset.

De har allerede innstilt rutene til Fastlandskina og kommer til å innstille flyginger til Hongkong fra 5. mars.

Men nå kommer altså varselet om at kapasiteten også vil reduseres i Skandinavia og i Europa.

Det handler i første omgang om en periode på de kommende to månedene.

Dinside har tidligere skrevet hvordan viruset kan føre til billigere flybilletter.

I en avstemming på Dinside, sier 40 prosent at de ikke vil avvente å bestille sommerferie i lys av coronaviruset. 34 prosent sier de vil avvente, 11 prosent er usikker på hva de skal gjøre og 16 prosent sier de uansett ikke hadde planlagt å fly i sommer.

- Hvilke ruter som rammes er for tidlig å si

John Eckhoff, pressesjef i SAS i Norge, sier til Dinside at det nå jobbes med å se på akkurat hvordan dette skal gjøres og at det ennå ikke er klart hvilke ruter som rammes og hvor reduksjonen vil komme.

Det er heller ikke klart akkurat hvordan dette vil ramme norske innenriksruter:

- Det er for tidlig å si, det handler om etterspørselen og hva det er etterspørsel etter. Det vi vurderer nå er strekninger innen Europa og Skandinavia, men akkurat hvilke strekninger er for tidlig å si, uttaler Eckhoff til Dinside.

- Hvordan vil det påvirke norske reisende?

- Det kommer garantert til å påvirke norske reisende som skal ut i Europa og verden, men hvilke ruter er for tidlig å si, sier Eckhoff.

- Når vil dette være klart?

- Dette kommer til å komme fortløpende nå, i løpet av de nærmeste dagene vil det bli tydeligere, svarer pressesjefen.

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Vis mer

Andre kostnadsreduksjoner

Eckhoff sier at de også vil gjøre andre tiltak for å redusere kostnader i selskapet.

Også i pressemeldingen fra SAS beskriver selskapet at det vil gjøres tiltak for å senke kostnadene i selskapet, og nevner der nedskjæringer i administrasjonen og personalkostnader og ansettelsesstopp.

- Dette kan være tiltak relatert for eksempel til permitteringer og tidligpensjoner, sier han.

Selskapet vil også vurdere å utsette ikke-kritiske prosjekter.

Ikke alene

SAS er ikke alene om å innføre tiltak for å redusere konstnadstapet som følge av synkende etterspørsel etter utbruddet av coronaviruset.

Mange utenlandske flyselskap har meldt om innstillinger og reduksjoner av ruter, både i Asia, men også mot andre markeder.

AirFrance-KLM, Lufthansa, easyJet og British Airways er alle selskaper som ifølge TravelDailyNews har uttalt at de vurderer tiltak for å redusere kostnadstapet som følge av redusert etterspørsel. Det er snakk om ubetalt ferie og omdirigering av flyene fra ruter i Asia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer