Taxfree på fly

SAS kutter ut taxfree-salg

Sier mindre vekt om bord vil kutte utslippene. Miljøorganisasjon ønsker seg en avvikling av hele taxfreeordningen rundt flyreisene.

SNART SLUTT: Til høsten skal SAS legge ned tilbudet om taxfree-salg om bord sine flyvninger. Foto: Hanna Paul/Reuters
SNART SLUTT: Til høsten skal SAS legge ned tilbudet om taxfree-salg om bord sine flyvninger. Foto: Hanna Paul/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding kunngjør flyselskapet SAS at de kutter ut taxfree-salg om bord på sine flyvninger fra og med høsten 2019.

Selskapet begrunner det blant annet med et bærekraftsmål som innebærer å redusere totalvekten på flyene.

- Reduserer utslippene

«Når taxfree-produktene forsvinner, reduseres totaltvekten om bord og det reduserer drivstofforbruket og utslipp. I stedet kommer SAS å arbeide med løsninger for på en moderne måte tilby de reisende muligheten til å handle og få varer levert i forbindelsen med reisen», skriver selskapet.

– SAS skal senke utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert steg på veien for å nå målet om en bærekraftig reise, er viktig. Alle tiltak for å begrense vekt og dermed drivstofforbruk, bidrar, sier Karl Sandlund, visesjef for SAS' kommersielle avdeling, i en pressemelding.

Flyselskapet oppgir at taxfree-salget har vært populært blant kunder, men at forbrukeratferden har endret seg. Samtidig blir det understreket at arbeidet for bærekraft har blitt viktigere enn noensinne.

- Stor effekt av avvikling av hele taxfreeordningen

Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender, stiller seg positiv til at SAS jobber for å redusere utslippene fra flytrafikken, men mener at det viktigste er at folk flyr mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer