SAS må si opp 1.500 ansatte

Stockholm/Oslo (NTB-Geir Lillesund): SAS-gruppen må i løpet av 2008 kutte antall ansatte med 1.500 personer i de skandinaviske selskapene

Publisert
Sist oppdatert

Det er 500 flere enn først antatt.

Oppsigelsene er en følge av de dårlige resultatene som gruppen presenterte torsdag. I løpet av året må utgiftene ned med nærmere 1,3 milliarder kroner – 1,5 milliarder svenske kroner.

De 11 SAS-flyene som allerede er satt på bakken, skal økes til 18 fra høsten, og denne kapasitetsreduksjonen vil representere en nedgang på 10 prosent av den planlagte produksjonen, opplyser selskapet.

Les også: Slutt på billige flyreiser

Tapte 868 millioner

Konsernet har i annet kvartal i år et resultat før skatt på minus 106 millioner svenske kroner mot 762 millioner i pluss i samme periode i fjor. Selskapet har altså tapt vel 868 millioner kroner fra annet kvartal i fjor til samme periode i år.

Resultatet for halvåret januar til juli var et underskudd på vel 1,4 milliarder svenske kroner, mot et overskudd på 298 millioner i samme periode i 2007.

Tapene oppsto til tross for at driftsinntektene i kvartalsperioden økte med 1,4 milliarder kroner til 17,7 milliarder svenske kroner, og antall passasjerer økte med 11,6 millioner – en økning på 5,2 prosent.

Les også: Slå kloa i billigbillettene - les flyselskapenes tips

Rekordhøye drivstoffpriser

Storparten av tapene skyldes raskt stigende priser på flybensin, som ifølge konsernsjef Mats Jansson er på rekordhøyt nivå, svake konjunkturer som man tror vil forsterke seg inn i 2009, og overkapasitet.

Konsernsjef Mats Jansson karakteriserer resultatet som svakt, og varslet torsdag morgen, slik NTB antydet onsdag, innskjerping av konsernets kostnadskuttprogram.
– Resultatet ble som ventet svakt. Å møte og håndtere denne utfordrende situasjonen er nå hovedoppgaven for SAS-konsernet og hele flybransjen, sier Jansson.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer