SAS må si opp 1.500 ansatte

Stockholm/Oslo (NTB-Geir Lillesund): SAS-gruppen må i løpet av 2008 kutte antall ansatte med 1.500 personer i de skandinaviske selskapene

Publisert
Sist oppdatert

Det er 500 flere enn først antatt.

Oppsigelsene er en følge av de dårlige resultatene som gruppen presenterte torsdag. I løpet av året må utgiftene ned med nærmere 1,3 milliarder kroner – 1,5 milliarder svenske kroner.

De 11 SAS-flyene som allerede er satt på bakken, skal økes til 18 fra høsten, og denne kapasitetsreduksjonen vil representere en nedgang på 10 prosent av den planlagte produksjonen, opplyser selskapet.

Les også: Slutt på billige flyreiser

Tapte 868 millioner

Konsernet har i annet kvartal i år et resultat før skatt på minus 106 millioner svenske kroner mot 762 millioner i pluss i samme periode i fjor. Selskapet har altså tapt vel 868 millioner kroner fra annet kvartal i fjor til samme periode i år.

Resultatet for halvåret januar til juli var et underskudd på vel 1,4 milliarder svenske kroner, mot et overskudd på 298 millioner i samme periode i 2007.

Tapene oppsto til tross for at driftsinntektene i kvartalsperioden økte med 1,4 milliarder kroner til 17,7 milliarder svenske kroner, og antall passasjerer økte med 11,6 millioner – en økning på 5,2 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer