SAS' nye norgesselskap blir meget rimelig å drive

Stockholm (NTB): Det nye flyselskapet som SAS skal bygge opp for norsk trafikk skal ha såkalte enhetsomkostninger på rundt 60 øre - cirka det beløp Norwegian tar for å frakte en passasjer en kilometer i lufta.

Publisert
Sist oppdatert

Konsernsjef Jørgen Lindegaard bekrefter overfor NTB at det er det omkostningsnivået selskapet må ha for å bli konkurransedyktig.

For å få operativt et selskap som skal være rimelig å drive må det forhandles helt nye kollektivavtaler for alle ansatte grupper. Lindegaard vil ikke gå i detalj på hvilke krav som nå stilles til de ansatte i Scandinavian Airlines og Braathens, men han legger ikke skjul på at det blir tøffe tak.

- Men SAS-ledelsen forventer at alle stiller opp, sier han.

Lindegaard opplyser at konsernstyret tirsdag kveld ga administrasjonen mandat til å fortsette arbeidet med å slå sammen Braathens og Scandinavian Airlines' norske virksomhet. Det nye selskapet skal være operativt fra mai. Navnet på selskapet blir klart 10. mars, sier Lindegaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer