SAS satser stort på homofile

En viktig kundegruppe for alle i turistbransjen.

Undersøkelser viser at homofile og lesbiske bruker mye penger på reising. Det gjør dem til en attraktiv målgruppe for SAS.  Foto: Colourbox
Undersøkelser viser at homofile og lesbiske bruker mye penger på reising. Det gjør dem til en attraktiv målgruppe for SAS. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Scandinavian Airlines (SAS) lanserte en såkalt gayguide til København og Stockholm i forbindelse med EuroPride i Stockholm forrige måned. På disse nettsidene gir flyselskapets homofile ansatte innsidetips til leserne om hva de bør oppleve i de to byene.

SAS har inngått samarbeid med Stockholm Visitors Board, Wonderful Copenhagen og flere andre organisasjoner og forlag slik at nettsiden kan tilby kart, guider og eventskalendere spesielt tilegnet homofile, biseksuelle og transseksuelle turister.

Drømmeferiene for homofile og lesbiske

- Reiser mer

Karen Pinholt, som er leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transepersoner (LLH), synes dette er et bra initiativ fra SAS. Hun sier at det viser at SAS som leverandør av reisen ikke bare er opptatt av å transportere folk, men at selskapet også ønsker sine kunder et fint besøk i byen.

- Det er kjent for mange at homofile og lesbiske reiser mer enn gjennomsnittet. Begrepet ”rosa penger” er en betegnelse for homofile og lesbiske penger og forbruksmønster. Undersøkelsene viser at homofile og lesbiske i parforhold ikke er redde for å spandere penger når de er ute og reiser, sier Pinholt til DinSide Reise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer