SAS serverer rosévin for første gang

Og vinens far er intet mindre enn skuespiller Gerard Depardieu.

Depardieu stakk av med seieren i SAS' rosévinkonkurranse. Dermed får du mulighet til å nyte rosévin for første gang om bord et SAS fly i sommer. Foto: Silje Ulveseth
Depardieu stakk av med seieren i SAS' rosévinkonkurranse. Dermed får du mulighet til å nyte rosévin for første gang om bord et SAS fly i sommer. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt har du måttet ta til takke med enten hvitvin eller rødvin når du reiser med SAS. Men 1. juli tilføyer SAS nok en vin til vinkartet, nemlig rosévin.

– Det er første gang SAS serverer rosévin i luften, sier Alexander Lund, som har ansvar for drikke og mat i SAS, til DinSide.

Les også: Flymat er best på bakken

Litt søtere enn vanlig

Smaksløkene endrer seg som kjent i luften, og den nye vinen skal være spesielt godt egnet for å nytes i luften. Du smaker blant annet salt og søtt mye dårligere om bord et fly enn på bakken.

Lund har selv testet vinen om bord i flyet og er sikker på at den vil smake godt i høyden.

– På grunn av lufttrykket, luftfuktighet og lyder vil smaken endre seg, derfor må vinen være litt søtere og sterkere på smak. Fruktsmaken vil også oppleves som mer intens, forklarer Lund.

For å finne den beste økologiske rosévinen lanserte SAS like godt en konkurranse, hvor 25 deltakere kjempet om å få sin vin servert i luften. Til slutt var det rosévinen til den franske filmskuespilleren Gerard Depardieu som gikk av med seieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer