Hvilket flyselskap er best?

SAS vs Ryanair

Vi har testet SAS mot Ryanair og ble overrasket på flere punkter.

SAS VS RYANAIR: Vi har testet SAS mot Ryanair, og det overrasket på flere punkter. Men alt i alt: SAS er best, selv om Ryanair glimter til på flere ting. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SAS VS RYANAIR: Vi har testet SAS mot Ryanair, og det overrasket på flere punkter. Men alt i alt: SAS er best, selv om Ryanair glimter til på flere ting. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair er kjent for sine lave priser men desto mer innovative tilleggsavgifter - og det har vært mye snakk om flyselskapet i forbindelse med at de besluttet å si opp avtalen med Rygge lufthavn - som førte til at flyplassen ble lagt ned. Samtidig har lavprisselskapet startet flyvninger fra Oslo lufthavn, i tillegg til at de flyr enda mer fra Torp lufthavn i Sandefjord.

Vi ønsket å se om det egentlig er noen forskjell på å fly med lavprisselskapet Ryanair og ruteflyselskapet SAS med billigste billett til Gran Canaria, og har tatt turen med begge flyselskapene.

Vi fløy Oslo-Las Palmas med SAS og Las Palmas-Torp med Ryanair.

Vi har vurdert flyselskapene på åtte punkter, blant annet mat, reise til flyplassen, bagasje og mye mer.

Så for deg som helst ikke spiser medbragt mat som grøt på boks eller pølse på termos på flyreisen eller som kjøper med deg mat fra flyplassen for å spise om bord:

Her er vår vurdering av flyselskapene:

Pris

Vi bestilte tilsvarende billetter med SAS som med Ryanair, det vil si de billigste billettene. Inkludert i prisen hos begge er håndbagasje - som du kan se nærmere under punktet bagasje nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer