Sats alt – eller pell deg hjem!

Skiløperen setter utfor fra 1.700 meters høyde, møter snøscooteren i bunnen av kløften, henger seg på scooteren i 100 km/t, og blir dratt opp neste topp i 140 km/t. Mottoet er : Kjør fort, eller dra hjem!

Publisert
Sist oppdatert

Arctic Man Ski & Sno-Go Classic er uten tvil en fartsfylt opplevelse. Dette er 17. gang dette ski- og snøscooter-racet arrangeres, ved Lake Summit, Alaska.

Fem minutter med full gass

Racet er et samarbeidsprosjekt mellom mann og maskin. Du kan kjøre ski eller brett – det kjøres i forskjellige klasser; Herreklasse og dameklasse, hobbyklasse og sportsklasse, åpen klasse, ski- og snøbrettklasse.

Løpet starter på 1.768 meter; Der setter skiløperen utfor ned i en dyp kløft, i en bakke som faller 518 meter på cirka 3,2 kilometer. Ved bunnen av kløfta møter skiløperen sin snøscooterpartner, og i fart må skiløperen gripe et tau som henger etter snøscooteren. Hastigheten på skiløper og snøscooter er da på rundt 100 kilometer i timen. Med tauet i hånd, blir skiløperen dratt opp en 3,6 kilometer lang bakke i hastigheter på opptil 138 kilometer i timen – før skiløperen slippes utfor neste bakke og ”lander” ved målstreken 366 meter lavere i terrenget. Hele løpet er 8 kilometer langt, og er overstått på rundt 5 minutter – noe kortere tid for proffene.

Dyr moro

Ønsker du å stille opp i dette løpet, skal du vite at det er en del regler å forholde seg til. Hvert lag består av to personer; En som ofrer helsa på ski, og en som sitter komfortabelt på snøscooter. Ski og scooter må deltakerne selv stå for. Det stilles diverse krav til både scooter og ski; Scooteren må for eksempel ha originalmotor som ikke er kraftigere enn 600 kubikk, og skiløperen må ha ski som selges på det åpne markedet. Det er også forbud mot vulgær og støtende språkbruk, bedrageri, bestikkelser og alkohol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer