- Sats på rovdyrturisme

Ulv og bjørn er verdifulle innslag i norsk fauna. Er vi smarte, kan vi klare å tjene penger på dem.

Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av oktober ble en svensk jeger drept av bjørn rett over grensen for Trøndelag. Knappe én uke senere ble to andre svenske jegere angrepet av bjørn i Härjedalen.

Nå raser debatten om hvorvidt vi bør ha rovdyr i Norge. Mange jegere, sauebønder og folk som bor i områder med rovdyrinnslag vil ha rovdyra vekk. Det er ikke vanskelig å skjønne deres argumenter.

Men det hjelper ikke. Selvfølgelig skal vi ha rovdyr i dette landet. Bjørn, ulv, jerv, gaupe og kongeørn hører naturlig til i vår fauna.

Myndighetene har bestemt at Norge skal ha innslag av rovdyr, og EU sier at rovdyr som bjørn og ulv skal ivaretas og beskyttes. Rovdyr i norske skoger er altså noe vi må forholde oss til, enten vi vil eller ikke.

Hva om vi klarte å gjøre rovdyra til en verdifull ressurs? Hva om vi begynte å snuse på rovdyrturisme?

Norge selger seg til utenlandske turister med naturopplevelser: Mektige fjell og dype fjorder. Elgsafari og fisketur.

Hvorfor ikke bjørne- og ulvesafari også?

I fjor høst deltok DinSide på en arrangert tur ut i dype svenske skoger for å ule på ulven. Midt i natten bar det ut i skogen for å prøve å få kontakt med gråbein. Det var en mektig opplevelse, og en helg vi ikke kommer til å glemme så lett. (Les saken det er lenket til, og hør ulven ule ...)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer