Satser på nett og telefon i lufta

Nå kan du bruke mobil og surfe på nettet mens du flyr.

Flere flyselskaper satser på trådløst nett i lufta. Foto: ZANETTA HARDY
Flere flyselskaper satser på trådløst nett i lufta. Foto: ZANETTA HARDY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

American Airlines lanserte trådløst internett (WiFi) på tre av sine ruter i dag.

Kunder kan nå surfe på nettet på Boeing 767-200-ruter mellom New York og San Fransisco, New York og Los Angeles, og New York og Miami, skriver britiske The Times.

13 dollar for tjenesten- Vi er glad for å kunne gi kundene våre muligheten til å holde kontakten med venner, familie og kollegaer gjennom internett imens de flyr 30,000 fot over USA, sier Dan Garton fra markedsavdelingen i American Airlines, til The Times.

Det vil koste passasjerer rundt 13 dollar (cirka 75 kroner) å benytte seg av tilbudet.

American Airlines er ikke det eneste selskapet som ønsker å tilby internett til sine passasjerer Delta Air Lines sa i august at de snart vil tilby trådløst internett på alle sine flere enn 330 innenriksfly. Målet er å lokke til seg forretningsreisende, i en tid da hele bransjen sliter.

DinSide Reise har snakket med både SAS og Norwegian, som begge ser på forskjellige løsninger og leverandører i forhold til produkter som kan gjøre det mulig å surfe trådløst på nettet under flygninger. Tidspunkt for iverksettelse er derimot ikke klart for verken SAS eller Norwegian ennå, og de kan ikke si noe om hva passasjerene må betale for tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer