Satser på nett og telefon i lufta

Nå kan du bruke mobil og surfe på nettet mens du flyr.

Flere flyselskaper satser på trådløst nett i lufta. Foto: ZANETTA HARDY
Flere flyselskaper satser på trådløst nett i lufta. Foto: ZANETTA HARDY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

American Airlines lanserte trådløst internett (WiFi) på tre av sine ruter i dag.

Kunder kan nå surfe på nettet på Boeing 767-200-ruter mellom New York og San Fransisco, New York og Los Angeles, og New York og Miami, skriver britiske The Times.

13 dollar for tjenesten
- Vi er glad for å kunne gi kundene våre muligheten til å holde kontakten med venner, familie og kollegaer gjennom internett imens de flyr 30,000 fot over USA, sier Dan Garton fra markedsavdelingen i American Airlines, til The Times.

Det vil koste passasjerer rundt 13 dollar (cirka 75 kroner) å benytte seg av tilbudet.

American Airlines er ikke det eneste selskapet som ønsker å tilby internett til sine passasjerer Delta Air Lines sa i august at de snart vil tilby trådløst internett på alle sine flere enn 330 innenriksfly. Målet er å lokke til seg forretningsreisende, i en tid da hele bransjen sliter.

DinSide Reise har snakket med både SAS og Norwegian, som begge ser på forskjellige løsninger og leverandører i forhold til produkter som kan gjøre det mulig å surfe trådløst på nettet under flygninger. Tidspunkt for iverksettelse er derimot ikke klart for verken SAS eller Norwegian ennå, og de kan ikke si noe om hva passasjerene må betale for tjenesten.

Både SAS og Norwegian ser på løsninger og leverandører som vil gjøre det mulig for dem å tilby trådløs internett og mobil på flygninger. Det vil sikkert forretningsreisende sette pris på. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Både SAS og Norwegian ser på løsninger og leverandører som vil gjøre det mulig for dem å tilby trådløs internett og mobil på flygninger. Det vil sikkert forretningsreisende sette pris på. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Ringe på fly

DinSide Reise har også tidligere skrevet om at du snart kan få bruke mobilen ombord flyet. Det er selskapet AeroMobile som leverer teknologien som beskytter flyets tekniske utstyr mot forstyrrende signaler fra mobiltelefoner.

Ifølge en pressemelding på AeroMobiles hjemmeside, har flere fly i løpet av sommeren og høsten prøvd tjenesten. Tilbudet har vist seg å være svært populært hos Emirates-passasjerer:

- Vi har ikke hatt noen klager siden tilbudet har vært tilgjengelig. På fly er støynivået slik at man ikke kan høre når medpassasjerer er på telefonen og ringekvaliteten er så bra at det ikke er nødvendig å heve stemmen, sier Patrick Brannelly, Emirates visepresident for kommunikasjon, i pressemeldingen.

Telefon og nett i lufta

Hva synes du om bruk av mobil og internett på fly? (Avsluttet)
Kjempebra! Supert å kunne jobbe og holde kontakten med venner og familie mens jeg flyr.(59%) 200
Kommer ikke til å bruke det noe særlig, men greit å ha muligheten.(22%) 73
Jeg er imot det. Passasjerer trenger å ha en mobil- og nettfri sone nå de flyr.(19%) 66
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Snart tilgjengelig hos SAS og Norwegian

Både SAS og Norwegian vurderer å ta i bruk satellittmottakere på sine fly slik at norske kunder kan ringe imens de er i lufta. SAS har ennå ikke konkludert med hvilke løsninger de skal benytte seg av, mens Norwegian satser på å få tjenesten på plass snart:

- Vi har etablert telefoniselskapet Call Norwegian og jobber nå med å få plass i tjenesten i våre nye fly som skal leveres fra neste år, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til DinSide Reise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer