Saudi-Arabia forbyr rødt

Valentindagen anses som u-islamittisk i Saudi-Arabia, og alt rødt bannlyst inntil valentindagen er over ...

Publisert
Sist oppdatert

Saudi-Arabias religiøse politi har forbudt røde roser, andre valentingaver og gavepapir med rød pynt. Butikkinnehavere som har hatt røde objekter i reolene, har blitt advart og bedt om å fjerne alt som kan minne om valentingaver. Det røde forbudet varer til valentindagen er over.

Det religiøse politiet gjennomfører raid på selve valentinerdagen, og konfiskerer alle røde gjenstander som kan være et symbol på kjærligheten. Myndighetene forbyr all feiring av ikke-islamittiske festligheter. I tillegg anser de at valentindagen oppmuntrer til utenomekteskapelige forhold mellom menn og kvinner ...

Ifølge avisen Saudi Gazette, fører forbudet til at svartebørsprisen på røde roser stiger. Mens en rose til vanlig koster mellom 5 og 7 riyals (mellom 7 og 10 norske kroner), stiger den til 20-30 riyals (30 til 44 norske kroner) på valentindagen.

Blomsterhandlere forteller at de leverer blomster midt på natten for å unngå mistanke. Saudiarabere som lønsker å feire valentindagen, reiser gjerne til de mer liberale nabolandene som Bahrain eller De forente arabiske emirater, for å feire. I år ventes særlig stor utfart til nabolandene, da valentindagen faller på en fridag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer