Savner livstegn fra hundrevis av nordmenn

Oslo (NTB): Tre døgn etter at jordskjelv og flodbølger rammet Sør-Asia, kan fortsatt så mange som 800 nordmenn være savnet i området. Norske myndigheter har ennå ikke oversikt.

Publisert
Sist oppdatert

De siste døgnene har Utenriksdepartementet (UD) jobbet på spreng for å få oversikt over situasjonen. Fortsatt gjenstår mye arbeid. Antallet personer som er meldt omkommet, var tirsdag kveld fortsatt 13, mens mellom 20 og 40 nordmenn er skadd i flodbølgekatastrofen. Disse tallene vil ifølge myndighetene trolig stige, og det er sannsynlig at flodbølgene i Sørøst-Asia vil bli den verste ulykken som har rammet nordmenn i utlandet noen gang.

 • Fakta om flodbølgene
 • Usikkerhet

  UD har fått melding om at det totalt skal befinne seg 2.300 nordmenn i de utsatte områdene i Thailand. Av disse skal 1.500 være i god behold, mens UD ennå ikke har lyktes med å komme i kontakt med mellom 700 og 800 personer.

  – Det er stor usikkerhet knyttet til antallet nordmenn vi ikke har lyktes med å komme i kontakt med. Vi vet ikke om alle disse personene befant seg i området. Noen kan fortsatt være i området uten mulighet til å kommunisere med oss. Noen kan være skadd og på sykehus, mens andre kan ha reist ut av området uten at vi har fått melding om det, sier utenriksminister Jan Petersen (H).

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer