Se Afrikas største drapsmaskin

...og mange andre dyr. Dette byr Afrikas nasjonalparker på.

Publisert
Sist oppdatert

Har du alltid drømt om å ferdes på savannene iført en grønn rangerdrakt omgitt av horder av ville dyr? Mange muligheter står åpne for å gjøre den villmarksdrømmen til virkelighet.

Når en hører ordet safari dukker det gjerne opp en rekke bilder i hodet. Råtøffe Hollywood-skuespillere i nærkontakt med gorillaer og store afrikanske savanner er kanskje noen av dem. Men ordet safari betyr egentlig "reise" på Swahili.

Og litt av en reise får du. Vi har tatt en kikk på to av de største og mest kjente safarilandene i Afrika, samt to litt mer utradisjonelle safaridestinasjoner som er verdt å ta en titt på.

Les også: Safari for tøffinger

Telt eller luksus?

De fleste ser for seg safari som en tur i åpen jeep på det afrikanske slettelandet, men det går faktisk an å bestille en safari der man blir transportert i buss også. For turister som ikke har lyst til å komme for tett på store dyr er buss det mest populære transportmiddelet, skriver tgt.dk.

Andre alternativer er å reise med truck gjennom det afrikanske kontinentet, eller du kan dra ut på en toukers telttur med en mindre gruppe. For de som ikke er fullt så eventyrlystne er det også mulig å reise på en én til todagers tur med kjappere safariopplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer