Se årets spektakulære, nye cruiseskip

Her er det størrelsen som teller.

Se årets spektakulære, nye cruiseskip
Publisert
Sist oppdatert

Nittini prosent av alle verdens cruiseskip har to ting til felles: Den utrolige størrelsen, og det usannsynlig fargesprakende interiøret. Hvis ikke sofaen er knallrød og gulvet i gull, så har du sannsynligvis ikke vært på cruise likevel.

Til tross for nedgangstider og daglige dommedagsprofetier har ikke cruisebransjen og rederiene tenkt å ligge på latsiden i 2009. Årets cruiseskip-nyheter preges på ingen måte av måtehold og sparebluss - tvertimot.

Les også: Vi prissjekker cruiseferie

Rekord

Den bokstavelig talt største nyheten av året er Royal Caribbeans "Oasis of the Seas". Den overtar tittelen som verdens største cruiseskip med god margin, og det 220 000 tonn tunge feriemonsteret har hele 16 dekk, plass til 5400 passasjerer, og er delt inn i sju - dette er ikke tull - nabolag for å gjøre reisen litt mer oversiktelig for de ferierende.Se flere bilder fra byggeprosessen her

"Seaburn Odyssey" er en annen oppsiktsvekkende nyhet, først og fremst fordi det blir liggende og vake i det såkalte "ultraluksus-segmentet". Skipet har kostet 250 millioner dollar å produsere (rundt 1,65 milliarder kroner), og begynner tilbakebetalingen av summen når det inntar sjøen i juni i år. Med sine usle 32 000 tonn og passasjerkapasitet på 450 personer er den ikke i nærheten av "Oasis of the Seas", men så er det da heller ikke almuen som er målet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer