Se Bergen på én dag

Skal du på en svipptur innom Bergen? Her er oversikten over det du bør få med deg i regnværsbyen.

Publisert
Sist oppdatert

Alle mine fordommer ble besvart da jeg steg av toget på Bergen stasjon: Det regnet! Ikke bare pusleregn, men for meg virket det som det var nærmest full storm. Jeg har bare én dag til rådighet, så jeg må fint finne meg i å komme meg rundt byen i øsende regnvær, med en vind så sterk at paraplyen min blåser i stykker.

Irene Nygård Alvheim fra Bergen Reiselivslag vil ikke høre på sytingen min.

- Det finnes ikke dårlig vær i Bergen, bare dårlige klær, forklarer hun.

Men foreløpig er jeg ikke så sikker på den saken.

Turistmekka

Selv om regnet øser ned, er ikke jeg den eneste turisten i byen denne dagen. For etter en runde rundt i byens største gater skjønner jeg at det er flere enn meg som ikke snakker med skarre-r'er. Japansk og engelsk er vanlig å høre selv på en stormfull høstdag i november.

Det er ikke noe tvil om at Bergen er et turistmekka. På nesten hvert eneste gatehjørne finner du en suvenirbutikk som selget "Norwegian trolls" eller falske elgeskilt. Et godt eksempel på hvor internasjonal byen Bergen er, er bare å se på Fisketorget. Fiskeforhandlerne selv sier de er ansvarlige for landets største turistattraksjon, og de kan i alle fall skryte på seg å være åpen selv i de mest regnfulle høstdager. Og her skal utenlandske turister bli tatt godt vare på. På et skilt utenfor fiskehandler Tom Rørnes' fiskebod står det skrevet at her snakkes det engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk og katalansk. Det er i vært fall ikke språkproblemer som stopper turistene i å kjøpe fisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer