Se Bergen på én dag

Skal du på en svipptur innom Bergen? Her er oversikten over det du bør få med deg i regnværsbyen.

Publisert
Sist oppdatert


Alle mine fordommer ble besvart da jeg steg av toget på Bergen stasjon: Det regnet! Ikke bare pusleregn, men for meg virket det som det var nærmest full storm. Jeg har bare én dag til rådighet, så jeg må fint finne meg i å komme meg rundt byen i øsende regnvær, med en vind så sterk at paraplyen min blåser i stykker.

Irene Nygård Alvheim fra Bergen Reiselivslag vil ikke høre på sytingen min.

- Det finnes ikke dårlig vær i Bergen, bare dårlige klær, forklarer hun.

Men foreløpig er jeg ikke så sikker på den saken.

Bergen er en turistvennlig by. Foto: Kim Jansson
Bergen er en turistvennlig by. Foto: Kim Jansson Vis mer


Turistmekka

Selv om regnet øser ned, er ikke jeg den eneste turisten i byen denne dagen. For etter en runde rundt i byens største gater skjønner jeg at det er flere enn meg som ikke snakker med skarre-r'er. Japansk og engelsk er vanlig å høre selv på en stormfull høstdag i november.

Det er ikke noe tvil om at Bergen er et turistmekka. På nesten hvert eneste gatehjørne finner du en suvenirbutikk som selget "Norwegian trolls" eller falske elgeskilt. Et godt eksempel på hvor internasjonal byen Bergen er, er bare å se på Fisketorget. Fiskeforhandlerne selv sier de er ansvarlige for landets største turistattraksjon, og de kan i alle fall skryte på seg å være åpen selv i de mest regnfulle høstdager. Og her skal utenlandske turister bli tatt godt vare på. På et skilt utenfor fiskehandler Tom Rørnes' fiskebod står det skrevet at her snakkes det engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk og katalansk. Det er i vært fall ikke språkproblemer som stopper turistene i å kjøpe fisk.

Den berømte Bryggen.
Den berømte Bryggen. Vis mer


Bare én dag

Siden jeg bare hadde én dag på meg er det ikke mulig å få med seg alt. Jeg satte opp en plan (med hjelp fra Alvheim fra Reiselivslaget), og fikk med meg noe av det beste denne veslandsbyen kunne tilby på en solfattig høstdag. Heldigvis er det ikke stor avstand fra den ene til den andre severdigheten i Bergen. Med Bryggen og Fisketorget som utgangspunkt, er det lett å ta seg til fots til de største severdighetene.

- Bergen er en veldig grei by å orientere seg i, siden alt er så samlet. Du rekker over det aller meste på bare 24 timer, sier damen som er ansatt for å skryte av byen.

Hun foreslår at jeg begynner min rundgang med en gåtur rundt på Bryggen. Her er noen inntrykk fra både den og andre turistattraksjoner DinSide besøkte i Bergen. Klikk på lenkene for bilder og fakta om de forskjellige severdighetene.

Best i landet

Er Bergen Norges beste turistby? (Avsluttet)
Ja, Bergen er fantastisk!(66%) 449
Nei, men Bergen er en av de beste(19%) 129
Absolutt ikke!(15%) 104
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


>> Bryggen

Bryggen er absolutt en av byens mest fotograferte severdigheter. Uansett om du ser de karakteristiske husene i regn eller sol, er de flotte å få med seg.

>> Fløibanen

Beskrevet som Bergens største turistattraksjon. På under ti minutter kommer du opp på Fløyfjellet, der du kan få en storslått utsikt over Bergen.

>> Fisketorget

Selve sjelen i Bergen, i følge en lokal fiskehandler. Selv i øsende regnevær er sjansene store for at Fisketorget er åpent. Et must når du er i Bergen.

>> Akvariet

(se video!)
Har du med deg småunger på tur kan Akvariet være et morsomt sted å besøke. Men ikke ha for store forventninger, for denne "fisketanken" er oppskrytt. Om du likevel vil oppleve Akvariet i Bergen, kan du klikke på lenken over, og se en video fra turistmagneten.

>> Gåtur i bakgatene

På vei tilbake fra Akvariet til Bryggen kan du ta deg en tur gjennom Bergens trange, brostensbelagte bakgater på Nordneshalvøyen. En gratis opplevelse, som er verdt å få med seg.

>> United Sardine Factory, USF

Like ved Akvariet finner du den nedlagte sardinfabrikken, som nå er blitt et kultursentrum i Bergen. Her gikk blant annet BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival) av stabelen tidligere i høst. Er du heldig med årstiden og været, er dette også et glimrende sted for utepils.

Trollet på toppen av Fløibanen.
Trollet på toppen av Fløibanen. Vis merIkke fullstendig

Denne oversikten er på ingen måte fullstendig. Vi har for eksempel ikke nevnt Grieghallen, Johanneskirken, Rosenkrantstårnet, Mariakirken eller Den Nasjonale Scene - fem eksempler som mange sikkert kunne ønske var med. Legg inn en kommentar i debattfunksjonen nederst i denne artikkelen, og tips andre om hva de burde få med seg - eller holde seg unnå - når de er i Bergen.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer