Se bildene av Norges vakreste bilturer

Flottere bilturer får du ikke noe annet sted.

Du finner ikke vakrere veistrekninger enn de Nasjonale turistvegene. Her fra Rambergstranda i Flakstad, Nasjonal Turistveg Lofoten. Foto: Jarle Wæhler/Statens Vegvesen
Du finner ikke vakrere veistrekninger enn de Nasjonale turistvegene. Her fra Rambergstranda i Flakstad, Nasjonal Turistveg Lofoten. Foto: Jarle Wæhler/Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et vakkert land, med fjell og vidde, fjord og strand. Og det aller beste er at du får sett alt dette fra bilvinduet.

Det er ingen tvil hos meg i hvertfall. Jeg skal saktens ta ut på en bilferie i Norge i sommer. Det kommer du også til å få lyst til, etter å ha sett de fantastiske bildene i denne saken.

DinSide har nemlig fått tilgang til Vegvesenets store bildearkiv fra de 18 veistrekningene som er eller skal bli nasjonale turistveger. Vi har nøyd oss med å presentere de seks som står ferdige. Disse er Helgelandskysten nord, Gamle Strynefjellsvegen, Sognefjellet, Hardanger, Lofoten og Rondane.

Turer der veien er målet

De 18 nasjonale turistvegene er unike kjøreturer i det beste av norsk natur. Veistrekningene vil smykkes med fine rasteplasser og utkikkspunkt, som alle vil merkes godt. Seks av strekningene er ferdige, og det må bare sies at her har virkelig Vegvesenet og arkitektene som har tegnet installasjonene langs veien vært utrolig flinke og kreative.

Reiser du langs turistvegen i Rondane, kan du for eksempel stoppe og gå langs en bro som slynger seg rundt og forbi trestammene, før du kommer frem til utkikkspunktet der du ser rett på fjellene Harald Sohlberg malte i det kjente maleriet "Vinternatt". En kopi av maleriet er selvsagt satt opp på utkikkspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer