Se bildene av verdens største cruiseskip

Det norske skipet Oasis blir revolusjonerende også på andre vis.

Her er Oasis of the Seas på første prøvetur i skjærgården utenfor Turku i Finland. Foto: RCCL
Her er Oasis of the Seas på første prøvetur i skjærgården utenfor Turku i Finland. Foto: RCCL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om knappe to måneder er verdens største cruiseskip klar til å forlate verftet. Da setter Royal Caribbean Cruise Lines' nye stolthet Oasis of the Seas kursen over Atlanteren mot Florida, der jomfrucruiset har avgang i begynnelsen av desember.

DinSide har fått tilgang til bilder av skipet, som nå holder på å ferdigstilles ved verftet i Turku i Finland. Se dem i bildespesialen lenger ned i saken.

- Vi gleder oss veldig til å se det ferdig. Jeg var selv borte og så det for en stund siden. Selv da var det imponerende, enda lite av det innvendige var ferdig, sier Roar Meidal, RCCLs administrerende direktør i Norden.

- Det er spektakulært, man mister nesten pusten over dimensjonene. Det er så langt, bredt og høyt.

Med sine 16 dekk med 2.700 kabiner med plass til totalt 6.300 gjester, 2.165 ansatte, en vekt på over 225.000 netto registrerte tonn, en lengde på 360 meter og en bredde på 65 meter skal det godt gjøres å overse skipet, i hvert fall.

Oasis of the Seas er det første av to slike kjempeskip RCCL bygger. Mens Oasis er klar for å ta imot gjester i desember i år, vil søsterskipet Allure of the Seas være klart ett år senere. Begge skipene skal seile i Karibia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.