Se bildene fra campingmessen 2008

Årets campingmesse er rekordstor. Se hva som er årets hotteste nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag 11. september, åpnet dørene til årets største begivenhet for campingentusiasten - Caravanmessen 2008, Norges største messe for campingvogner og bobiler.

Se bilder fra messen under

Messen holder til på Lillestrøm, og er åpen til søndag ettermiddag.

- Flere hundre av neste års bobil- og campingvognmodeller stilles ut, og jeg har et godt håp om over 17.000 besøkende, sier messegeneral Konrad Sel til Newswire.

Bobil i vinden

Det kan godt hende ønsket blir innfridd, for campingturisme er i slaget som aldri før. Det er særlig bobiler som er populært. Sel forteller om en økning så langt i år på 27,8 prosent i forhold til i fjor.

Det er stadig flere som ferierer på campingplasser. Statistisk Sentralbyrå kunne vise til at det i juli i år var fem prosent flere som overnattet i bobil eller campingvogn sammenlignet med juli i fjor.

Sel mener at det er de dyre hytteprisene som gjør at folk velger camping.

- Hytteprisene er blitt så høye at mange leter en alternativ ferieform. Den mest populære bobilen i Norge koster under 700.000 kroner, og den vanligste campingvognen cirka 180.000. For slike priser får du knapt en hyttetomt, sier messearrangøren til Newswire.

Fra 100.000 til 2,8 millioner

Messens minste vogner er retrovogner til litt over 100.000 kroner. Kule å se på, men ikke så mye plass.

- Dette er små vogner, som er beregnet på ungdom, sier Bye.

Kjekt å ha når man skal opp på skileir på Stryn, for eksempel? Eller på musikkfestival i Arendal?

Da er det litt mer finesse over messens aller dyreste - bobilen Concorde Liner. Den starter på litt over to milloner kroner. Bobilen som står utstilt på messen koster rundt 2,8 millioner.

- Vi har levert fire slike i modellåret 2008, forteller Sturle Sand fra Arve Opsahl AS. Han regner med å selge like mange av 2009-modellen.

- Det har åpnet seg et nytt marked for de dyrere bobilene. Det er folk som synes det blir for dyrt med båt. Jeg pleier å si at en bobil koster halvparten av en båt, altså når det gjelder hva du får for pengene. Dessuten har bobilen sesong hele året, så den kan brukes mer enn en båt, sier Sand.

Concorde er et bobilmerke for folk som er litt mer avanserte bobilbrukere, og som vet hva de trenger og vil ha av tilleggsutstyr og finesser. I fjorårets modellår (september 07-august-08) ble det solgt 31 Concorde-bobiler. Den mest populære modellen er Concorde Carisma, som koster fra 1,5 millioner kroner.

Se bilder fra messen under

Fra helt enkelt til avansert

Bobilen og campingvogna har kommet ganske langt siden den spede begynnelsen på slik feriering på 50-tallet. Den første campingvognen så dagens lys allerede på 30-tallet, men det var først i etterkrigstiden feriering i campingvogn tok av (tidligere dro folk med seg telt når familien skulle på ferie). Les mer om campingferiens historie hos Teknisk Museum.

I dag får du campingvogn og bobil med dusjbad, flatskjerm, gassovn, skinnseter og aircondition.

Årets campingmesse har hele 32.000 kvadratmeter å boltre seg på. Det gjør messen til den arealmessig største i Norge - uansett tema. Her er det med andre ord mye å se på for den som er interessert i rullende ferie.

Over 60 ustillere befinner seg på messen, og du kan se rundt 500 utstilte campingvogner og bobiler.


Fakta om messen:
Åpningstider
Torsdag 11. september kl. 17 – 21
Fredag 12. september kl. 11 – 19
Lørdag 13. september kl. 10 – 18
Søndag 14. september kl. 11 – 18

Billettpriser
Voksne 120 kroner
Barn 50 kroner
Familie 290 kroner

På nett: Caravanmessen 2008

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer