Se det nye Folketeateret

Etter storstilt oppussing fremstår Folketeateret igjen i all sin prakt.

Se det nye Folketeateret
Publisert
Sist oppdatert

19. mars åpner Oslos nye storstue med brask og bram og premiere på musikalen Mamma Mia!

Se bilder i bildespesialen lenger ned.

Folketeateret, som ligger ved Youngstorget, fremstår i ny drakt etter omfattende oppussing.

Lokalene ble solgt til eiendomsinvestor Christian Ringenes, som har brukt rundt 300 millioner kroner til å sette teateret i stand og få det så likt som mulig originalinteriøret i art deco-stil fra 1935. Det var et krav fra Byantikvaren, som fredet Folketeateret i 2005.

Folketeateret blir en av Oslos største teaterscene med plass til 1.400 publikummere. I tillegg inneholder bygningen nå syv barområder og to champagnebarer. Folk Restaurant & Bar serverer mat til inntil 300 personer. Til høsten åpner et hotell i en del av bygningen som ikke er fredet.

Lokalene huset Den norske opera i nesten 50 år, inntil de pakket sammen og flyttet inn i det splitter nye operabygget i Bjørvika.

Folketeaterbygningen ble tegnet av arkitektene Christian Morgenstierne og Arne Eide i 1926 og sto altså ferdig i 1935.

17. mars kl 22.15 inviterer Folketeateret til stor fest på Youngstorget, med gratiskonsert med Postgirobygget og gratis pølser og brus. I tillegg lover Ringnes å fyre av Oslos største fyrverkeri noensinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer