Se, det «snør»!

Både Dombås og Bjorli Skisenter lager kunstsnø og håper å åpne til helgen.

SNØFIKSER Arne Stigen ved Trolltun Gjestegård på Dombås holder på å produsere snø for harde livet.  Foto:  Arne Stigen
SNØFIKSER Arne Stigen ved Trolltun Gjestegård på Dombås holder på å produsere snø for harde livet. Foto: Arne Stigen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev DinSide at flere av landets skianlegg med snøgaranti, manglet snø. Selv om Dombås ikke har snøgaranti, kan de likevel melde om lyse fremtidsutsikter. Her produseres det nemlig snø og langrennsløypene er snart klare.

– Hvis værgudene fortsetter å spille på lag, vil vi ha klare langrennsløyper allerede til helgen, forteller Arne Stigen ved Trolltun Gjestegård på Dombås, i en pressemelding.

Kortvarig lykke: Snø i oktober!

– Det ser lovende ut

Bildet øverst ble tatt i går, og Stigen er allerede godt i gang med snøproduksjonen når DinSide ringer ham klokken ni tirsdag morgen.

– Det ser veldig lovende ut. Det er minus seks grader, fine løyper og klar himmel, så det ser veldig bra ut, sier Stigen entusiastisk.

Nå håper han bare at være holder seg like kaldt både i natt og i morgen, for da vil traseen bli enda lenger.

– Det er bare de nærmeste løypene som blir klarert. Vi får være glad for at vi har noe, påpeker Stigen.

Førstkommende fredag vil skiskytterstadion ved Sparebank 1 Skiarena på Dombås stå klar med en kilometer løyper.

Les også: Skisesong utsatt - forbanner varmegradene

Utsetter åpningen for tredje gang

Bjorli Skisenter må nok en gang utsette sesongåpningen på grunn av mildværet. Egentlig skulle skisenteret ha åpnet 29. oktober, men det ble det ingenting av. Neste håp var onsdag 16. november, men denne datoen er også avlyst.

– Nå har vi som intensjon å åpne lørdag 19. november. Nettsiden vår vil bli oppdatert i løpet av dagen, sier Arne Ivar Lyngen, daglig leder ved Bjorli Skisenter AS, til DinSide.

– Har dere snø?

– Vi har ikke natursnø, men vi produserer snø for harde livet. Det var minus 13 i dag tidlig, men det er betydelig varmere oppe i lia. Vi har ikke snøgaranti, men pleier å være blant de første skisentrene som åpner hvert år, men i år har kulden drøyd, forteller Lyngen.

>>> Når åpner skisentrene? Sjekk her for oppdatert informasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer