Se flytrafikken live

Interessert i fly? En rekke nettsider gir deg "live" oversikt over flytrafikken.

Faksimile fra nettjenesten radar.zhaw.ch utviklet av ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften i Sveits.
Faksimile fra nettjenesten radar.zhaw.ch utviklet av ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften i Sveits. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanskje mest interessante nettjenesten - sett fra et norsk synspunkt - er flightradar24.com. Nettsiden tar for seg Norden og områdene syd for og øst for Østersjøen, og viser alle fly som er utstyrt med en såkalt ADS-B-transponder.

Hva får du?

Ved å klikke på flyene på kartet får du tilgang på en hel masse informasjon som blant annet:

Avreisested, retning, destinasjon, hastighet og høyde, samt informasjon om flytype og flyselskap.

I skrivende stund kunne vi for eksempel se at et Airbus A321 fra Pakistan International Airlines befant seg over Russland i 10.607 meters høyde på vei fra Islamabad til Leeds. Hastighet: 841 kilometer i timen.

Les også: Hvilket er verdens største fly?

Mange å velge blant

Du som er opptatt av fly, kan også kose deg med en rekke tilsvarende tjenester. Blant annet radar.zhaw.ch som viser flytrafikken over Sveits og melbourneairport.com.au som på litt mindre detaljert vis tar for seg flytrafikken til og fra Melbourne-flyplassen i Australia.

På flyingnews.com finner du lenker til en rekke såkalte "flyradarer", som deriblant dekker JFK, LaGuardia og Newark-flyplassene ved New York, Los Angeles International Airport og New Orleans International Airport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.