Se hele verdens flytrafikk

Kul animasjon viser hvor de 93.000 flightene går.

Technorama har laget en kul animasjon som viser verdens flytrafikk på ett døgn. Foto: Technorama - The Swiss Science
Technorama har laget en kul animasjon som viser verdens flytrafikk på ett døgn. Foto: Technorama - The Swiss Science Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flytrafikken har eksplodert de siste ti årene. Aldri før har så mange fly krysset kloden på kryss og tvers.

Nå kan det se ut som flytrafikken vil begrense seg fremover på grunn av høye drivstoffpriser og en global finanskrise, men det er likevel mange tusen fly som letter hver dag.

Les også: - Bare fem europeiske flyselskap overlever

Technorama - The Swiss Science, har laget en animasjon som viser hvordan den globale flytrafikken ser ut. Hvert døgn letter rundt 93.000 flights fra 9.000 flyplasser over hele verden. Det befinner seg til enhver tid mellom 8.000 og 13.000 fly i lufta.

Les også: Vil forby spedbarn på fly

Se hvordan verdens flytrafikk er i videoen under. Legg merke til den store trafikken i USA og Europa, og i luftkorridoren mellom USA og Europa.

Klikk på ikonet med de fire pilene for å få opp videoen i fullskjerm - da er det lettere å se hvordan de gule prikkene, som symboliserer flyene, beveger seg.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer