Se, her rives Holmenkollen

Dermed er en epoke i norsk skihistorie over.

Torsdag 15. oktober begynte rivingen av Holmenkolltårnet. Foto: Kenneth Larsen
Torsdag 15. oktober begynte rivingen av Holmenkolltårnet. Foto: Kenneth Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 15. oktober var det slutt for Oslos største attraksjon og symbol - hoppbakken i Holmenkollen.

Da startet rivingen av det tradisjonsrike tårnet, som er sterkt knyttet til Oslos identitet. Holmenkollen har dessuten vært Norges største turistattraksjon. Hvert år har det kommet fra 850.000 til opp mot en million betalende besøkende. De aller fleste er utenlandske turister som har fått med seg at hoppbakken er et "must" i Oslo.

Nå rives altså hele tårnet, til fordel for en helt ny holmenkollbakke, som skal stå klar i mars 2010, i god tid før Oslo arrangerer ski-VM i 2011.

DinSides videoreporter dro opp i kollen for å filme den historiske begivenheten. Flere hundre mennesker hadde møtt opp for å se den karakteristiske diamanten i toppen av tårnet bli fjernet av heisekranen. Noen applauderte, andre svelget en klump i halsen.

Se video av rivingen her:


Ekstrem forvandling

For at nasjonalanlegget skal kunne benyttes under VM på ski i 2011, må det gjennom en omfattende ombygging. Nyheten om dette skapte blandede følelser hos mange. Noen ville gjerne beholde hoppbakkens gamle utseende, men sannheten er at bakken har blitt bygget om flere ganger, sist i 1982. Les mer om hoppbakkens historie her.

Likevel, det er en ganske så ekstrem forvandling som nå står på trappene. Det nye hopptårnet blir minst like iøyenfallende som det gamle - om ikke mer. Kanskje Operaen får større konkurranse om de arkitekturinteresserte når tårnet står klart i mars 2010?

Slik vil nye Holmenkollen se ut. Foto: JDS Architects'
Slik vil nye Holmenkollen se ut. Foto: JDS Architects' Vis mer
Ultramoderne og spennende i utformingen. En opera-utfordrer? Foto: JDS Architects'
Ultramoderne og spennende i utformingen. En opera-utfordrer? Foto: JDS Architects' Vis mer

Les mer om prosjektet hos Oslo Kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer