Se hvor det snør!!!

Det snør og snør...på de merkeligste steder.

Det snør og snør - i hele Europa... Foto: skiinfo.no
Det snør og snør - i hele Europa... Foto: skiinfo.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par dager siden ble det rapportert om en halvmeter på under 24 timer i Alpene og når du leser dette laver det antakeligvis fortsatt ned.

Dette er i sterk kontrast til sesongen for tre år siden, da klimaeksperter mente skikjøring i Europa kunne se ut som en saga blott, melder The Telegraph.

Der tok de nok litt feil.

Denne uken har det snødd som bare det i både kjente snøhull og på helt ukjente steder.

Mest snø har det falt i Frankrike, vest i Sveits og nord i Italia. Spesielt i Madonna Campiglio, som fikk 75 centimeter snø på 24 timer, skriver Telegraph.

Andrew Frawley, som driver et utleiefirma i Chamonix, sier til avisen at føret er det beste på 10 år og at snøfallet får antallet bookinger til å gå i taket.

Det store snøfallet har likevel sine baksider. Skredrisikoen er høy og det har gått flere alvorlige skred den siste tiden. Også noen med dødelig utfall. Noen steder er heisene stengt og fremkommeligheten på veien er dårlig.

Det blir sterkt advart mot off piste kjøring på grunn av de store og ustabile snømengdene.

Snø på de merkeligste steder

- Det har vært et utrolig godt år så langt i år med tanke på snø. Vi hadde 242 pudderalarmer i løpet av to dager denne uken i Europa, sier Jens-Andreas Løland i skiinfo.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.