Se Mari hive seg i Rjukanfossen

Denne helgen går det spektakulære Marispelet av stabelen.

Publisert
Sist oppdatert

Tar du turen til Rjukan for å se spelet, vil du også få oppleve Rjukanfossen i fritt fall - noe som hører til sjeldenhetene etter at fossen ble lagt i rør på begynnelsen av 1900-tallet, da Sam Eydes Hydroeventyr begynte.

Det er fjerde året Marispelet arrangeres. Spelet er basert på sagnet om Mari, som kastet seg i Rjukanfossen da hun ikke fikk sin Øystein.

Marispelet fikk strålende kritikker av blant annet Mona Levin i Aftenposten i fjor, og kom det mange tilskuere da, kommer det nok enda flere i år.

- Billettsalget har gått veldig bra, det er helt utsolgt på lørdag, nesten fullt på torsdag, mens fredag og søndag er det fortsatt ledige billetter, sier Gro-Synnøve Brækka, som er initiativtaker og primus motor.

- Vi opplevde etterspørsel etter billettene allerede i januar, sier Brækka, som forteller at det i tillegg til lokalfolk også er mange hyttefolk, men at det kommer tilskuere fra hele Østlandet for å se spelet.

Det er plass til 750 tilskuere rundt scenen, som ligger helt ute på kanten av Rjukanfossen. Det frivillige laget som arrangerer spelet, jobber også med å utvide publikumsplassen så det blir plass til enda flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer