Se Mari hive seg i Rjukanfossen

Denne helgen går det spektakulære Marispelet av stabelen.

Publisert
Sist oppdatert

Tar du turen til Rjukan for å se spelet, vil du også få oppleve Rjukanfossen i fritt fall - noe som hører til sjeldenhetene etter at fossen ble lagt i rør på begynnelsen av 1900-tallet, da Sam Eydes Hydroeventyr begynte.

Det er fjerde året Marispelet arrangeres. Spelet er basert på sagnet om Mari, som kastet seg i Rjukanfossen da hun ikke fikk sin Øystein.

Marispelet fikk strålende kritikker av blant annet Mona Levin i Aftenposten i fjor, og kom det mange tilskuere da, kommer det nok enda flere i år.

- Billettsalget har gått veldig bra, det er helt utsolgt på lørdag, nesten fullt på torsdag, mens fredag og søndag er det fortsatt ledige billetter, sier Gro-Synnøve Brækka, som er initiativtaker og primus motor.

- Vi opplevde etterspørsel etter billettene allerede i januar, sier Brækka, som forteller at det i tillegg til lokalfolk også er mange hyttefolk, men at det kommer tilskuere fra hele Østlandet for å se spelet.

Her ser vi Mari, spilt av Ingvild Marie Sunde Lien, og faren hennes, Ulf, spilt av Nils Sletta. Foto: Dag Jenssen/Marispelet
Her ser vi Mari, spilt av Ingvild Marie Sunde Lien, og faren hennes, Ulf, spilt av Nils Sletta. Foto: Dag Jenssen/Marispelet Vis mer


Det er plass til 750 tilskuere rundt scenen, som ligger helt ute på kanten av Rjukanfossen. Det frivillige laget som arrangerer spelet, jobber også med å utvide publikumsplassen så det blir plass til enda flere.

Kjente skuespillere

Skuespillerne er en miks av lokale amatører, og proffe skuespillere. Ingvild Marie Sunde Lien spiller Mari, mens Mads H. Jørgensen spiller Øystein. Frøydis Armand, Nils Sletta, Per Schaanning og Veslemøy Solberg er noen av de andre skuespillerne.

Rjukanfossen er 238 meter høy, og det høyeste loddrette fallet er 104 meter. Siden turismen spede begynnelse på 1800-tallet, har Rjukanfossen vært en magnet. Foto: Stine Okkelmo
Rjukanfossen er 238 meter høy, og det høyeste loddrette fallet er 104 meter. Siden turismen spede begynnelse på 1800-tallet, har Rjukanfossen vært en magnet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Spektakulært

DinSide var tilstede på spelet i fjor, og kan melde om at dette er en mektig opplevelse, spesielt når fossen slippes, og det begynner å buldre i det fjerne ettersom vannmassene velter nedover mot fossefallet.

Det er meldt knallvær i Rjukan denne helgen, så har du sjansen, bør du ta turen.

Fakta
Rjukan ligger i Tinn kommune, i Nord-Telemark. Det tar cirka 2 1/2 time å kjøre hit fra Oslo, Tønsberg og 4 1/2 time fra Bergen.

Billttene koster 350 kroner for voksne, og 75 kroner for barn.

For mer info, se Marispelets nettside: Marispelet

Scenen ligger ute på kanten mot Rjukanfossen, øverst til høyre i bildet. Foto: Stine Okkelmo
Scenen ligger ute på kanten mot Rjukanfossen, øverst til høyre i bildet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer