Se når flybilletten er billigst

Smart nettside gir deg full oversikt.

Functravel.no lover å hjelpe deg å finne de billigste flybillettene. Foto: Faksimile fra Functravel.no
Functravel.no lover å hjelpe deg å finne de billigste flybillettene. Foto: Faksimile fra Functravel.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt deg til Paris eller London i løpet av vinteren? Eller kanskje du vil reise til varmen i Thailand?

Når bør du reise for å få de billigste flybillettene? Nettsiden Functravel.no hjelper deg å finne ut av det.

Som turistreisende er vi ikke alltid så bundet av tidspunkt for reisen. Dermed bruker vi mye tid på å lete rundt etter gunstigste priser. Det kan ta mye tid. Lavpriskalenderen til Norwegian er et glitrende eksempel på hvordan flyselskapene gjør jakten lettere for oss. Men den viser jo bare Norwegians priser.

Nettsiden Functravel.no er en norsk versjon av Functravel.com, og søker gjennom 450 flyselskaper og reisebyråer for å finne de billigste billettene. Du kan for eksempel søke på billetter til London fra Oslo, krysse av for å få se lavprisgrafen for januar måned, og få full oversikt over hvilke datoer du finner de rimeligste billettene.

Når du velger passende datoer, presenteres du for alle de aktuelle flightene og prisene, med rimeligste alternativ øverst.

Søker på alle flyplasser

Vi sjekket billetter til London i januar, og fant at helgen 21.-24 januar kunne vi få billige billetter. Ikke overraskende var det Ryanair som lå på topp på resultatlisten, med billetter fra Torp til 194 kroner (vi må huske å legge til alle ekstrakostnadene til lavprisselskapet, selvsagt...)

Lenger ned på listen fikk vi også opp en kombinasjon av Norwegian og Ryanair fra Rygge flyplass, og en kombinasjon av Norwegian og SAS fra Gardermoen. Det er ganske kjekt, for det er viktig å huske på at det kan være rimeligere å fly med forskjellig selskap hver vei.

Det er en fordel at nettsiden søker på alternativer til alle flyplasser rundt byen du skal til, men dersom du for eksempel bare vil fly fra Gardermoen, kan du velge dette som eneste utreiseflyplass, så lukes reisealternativene fra Torp og Rygge bort.

Sjekker ikke charterpriser

Vi sjekket også billigste flybilletter til Phuket i januar, og valgte utreise og hjemreise på datoer da grafen viste at prisene var på sitt laveste. I neste steg ble vi presentert med en liste som viste at vi kunne få billetter med Thai Airways til 6.700 kr gjennom Restplass.no.

Vi vet jo at charterselskapene også har flighter til Phuket, men disse blir ikke sjekket av Functravel.com. Et kjapt søk viste at deres flybilletter var mye dyrere enn de Restplass.no kunne tilby, men det er ikke sikkert dette alltid er tilfelle. Husk derfor å sjekke om charterselskapene også flyr dit du vil dra, og sjekk hvilke priser de kan tilby (oftest får du mest for pengene hos dem dersom du bestiller pakkereise, ikke bare flybillett).

Vår vurdering:

Functravel.no/Functravel.com er en fin nettside som raskt gir deg en oversikt over når du finner de rimelige billettene. Dette er nyttig for deg som er fleksibel på reisetidspunkt. Nettsiden kan også brukes hvis du leter etter billetter på bestemte datoer.

Det høres imponerende ut at nettsiden søker gjennom 450 reisebyråer og flyselskaper, men mange av disse opererer ikke i Norge, så dette tallet skal ikke vi nordmenn henge oss altfor mye opp i. Likevel, skal du ut på mer spesielle turer, for eksempel til Buenos Aires, Tokyo, Cape Town, så er Functravel.com fin å bruke, fordi da må du ha en mellomlanding et sted i Europa først. Det kan godt hende utenlandske reisebyråer gir deg best pris i slike tilfeller.

Functravel.com søker gjennom både SAS, Norwegian, Ryanair, British Airways, Icelandair, og Continental Airlines, men ikke KLM, Air France, Lufthansa og mange andre store selskaper. Det betyr ikke at du ikke får opp deres billetter som alternativer, men da er de formidlet gjennom et reisebyrå.

Lavprisgrafen Functravel.com presenterer er ikke unik - nettsiden Flybilligst.com har hatt denne funksjonen lenge. Men Functravel er nok hakket mer avansert, da nettsiden søker gjennom langt flere tilbyder enn Flybilligst.com. Sistnevnte viser dessuten bare lavprisgrafen for flighter mellom spesifikke flyplasser - du må for eksempel velge Gardermoen og Heathrow, du kan ikke velge Oslo (inkludert Gardermoen, Rygge og Torp) og London (inkludert Heathrow, Stansted og Gatwick).

Uansett er vårt tips å sjekke hvilken pris du får for flightene som er aktuelle for deg når du leter dem opp på flyselskapenes egne nettsider. Ofte tar reisebyråene litt ekstra betalt for å formidle billetter til deg.

Les også disse fem rådene som hjelper deg å finne billigste flybilletter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer