Se når solferiene er billigst

Det er mye å spare på å velge riktig ferietidspunkt.

Vil du reise på eksotisk ferie? Du får de billigste turene i januar, februar og november. Foto: Stine Okkelmo
Vil du reise på eksotisk ferie? Du får de billigste turene i januar, februar og november. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har begynt et nytt år, og det betyr nye muligheter for å reise avgårde på en avslappende ferie.

Er du en av dem som foretrekker å reise på charterferie? Da bør du allerede begynne å planegge når og hvor du skal reise.

Du er allerede sent ute dersom du har tenkt deg til Middelhavet i sommerferien. Veldig mange bestiller sitt yndlingshotell på sin yndlingsstrand allerede før første løvet faller om høsten.

Men ikke bry deg om det. Er du litt prisbevisst, reiser du uansett ikke på sydentur midt i høysesongen om sommeren. Du har vett nok til å velge mellom- eller lavsesong. Da får du mye mer ut av feriebudsjettet.

Gjennom hele året holder vi et øye med charterprisene. Vi vet derfor ganske godt når det er billigst å reise hvor. Og det er nå engang slik at disse trendene ikke endrer særlig på seg fra år til år.

I jakten på de beste prisene, er det noen gylne, og ganske opplagte, regler:

Reis utenom skoleferiene

Prisene stiger i vinterferien, påskeferien, sommerferien, høstferien og vinterferien. Lurer du på når det er skoleferier? Få kontroll i vår ferieoversikt.

Reis utenom høytider

Ikke planlegg turer i forbindelse med pinsen, og fridager som Kristi Himmelfartsdag, 1. mai og 17. mai. I ukene der man "sparer" en fridag på å reise, er prisene høyere. I år faller imidlertid Kristi Himmelfartsdag på 1. mai, og 17. mai er på en lørdag.

Reis før eller etter sommerferien

De aller billigste prisene får du rett før og rett etter sommerferien - altså i slutten av mai/begynnelsen av juni, og slutten av august/begynnelsen av september. Da kan du få en eller to uker i Syden for helt nede i 1.000 kroner - overnatting inkludert.

Grunnen til dette er at charterselskapene som regel får en "pakkepris" for leie av et visst antall hotellrom på de forskjellige hotellene hele sesongen (vanligvis mai-september). Så justerer charterselskapene sine priser etter tilbud og etterspørsel. I høysesesongen (skolenes sommerferie) kan de ta høyere priser enn i lavsesongene (fra begynnelsen av mai-midten av juni og fra midten av august til slutten av september). Så er det bare å prøve å fylle plassene som best det går i lavsesongene.

Dyrt om høsten

Det er faktisk ikke så billig å reise til Syden i oktober og november. Grunnen til det, er nok at da er sesongen slutt for Middelhavet, og det er Kanariøyene og steder som Egypt som gjelder. Mindre utvalg betyr høyere priser.

Reis bort i førjulsstresset

Kan du vente med å reise avgårde til i begynnelsen av desember, kan du komme billigere unna. Dette er en liten "dødperiode" der de fleste stresser rundt på gaveshopping og julebord. Selve trykket på sydenturer kommer ikke før nærmere jul. Det er tross alt 45.000 nordmenn som feirer jul på sydentur. Fine destinasjoner er Kanariøyene,

Langreisesesong fra november til februar

Frister det mer med en eksotisk ferie til land som India, Gambia eller Mexico? Da kan du gjøre kupp fra november til ut februar (minus juleferien). Har du is i magen, er det mulig å få seg en eksotisk toukers ferie med overnatting helt nede i 2.500-3.000 kroner. Selv hadde jeg en kjempetur til Playa del Carmen en januar for et par år siden. To ukers ferie for rundt 3.000 kr. Ikke verst.

Andre eksotiske reisemål som ofte er rimelige å reise til i denne perioden er Goa i India og Karibia. Det er ofte veldig lett å finne turer til Goa for en rimelig penge. Dette er forøvrig et flott og rimelig reisemål (jeg var her i januar i fjor) - les mer om Goa her.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer