Se opp for briter i bakken

Britiske skiløpere er ikke som andre skiløpere - det kan historiene om skadene i skibakken bære vitnesbyrd om.

Publisert
Sist oppdatert

Skiskader

Hvem tror du skader seg mest i skibakkene? (Avsluttet)
Nordmenn(34%) 144
Dansker(32%) 137
Briter(27%) 116
Svensker(6%) 25
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Britenes samlede prestasjoner i skiidrett kan oppsummeres i ett navn: Eddie the Eagle. Og dermed lar vi oss ikke lenger overraske når vi leser hva slags skader britiske skiløpere greier å påføre seg i bakken.

Se lenger ned på siden for mer

Skrekkelige skader

Briter og ski er ikke nødvendigvis en god match. Denne skiløperen er nok av annet kaliber enn de vi kan lese om i denne historien. Illustrasjonsfoto: Pelle Gangeskar Foto: Pelle Gangeskar
Briter og ski er ikke nødvendigvis en god match. Denne skiløperen er nok av annet kaliber enn de vi kan lese om i denne historien. Illustrasjonsfoto: Pelle Gangeskar Foto: Pelle Gangeskar Vis mer


Skade 1:
En skiløper tok av seg hanskene før han grep tak i skiheisen, med det resultatet at han frøs fast, og måtte få hjelp fra redningsmannskaper til å komme løs.

Skade 2:
En fersking krever forsikringspenger etter at skistaven traff et stykke hard is - resultatet av lykketreffet ble at han spiddet seg selv.

Skade 3:
En snøbrettkjører hevder han ble angrepet av en fjellgeit mens han øvde på hopp.

Skade 4:
En snøballkrig ute av kontroll endte med en bevisstløs skiløper. Han ble truffet på siden av hodet.

Skade 5:
En skiløper kom ikke engang frem til heisen på sin første dag i bakken. Hun gled på is, og brakk ankelen kun få meter fra hotellet.

Skadene er referert fra det britiske forsikringsselskapet AXA PPP healthcare. I Norge viser tall at snøbrettkjørerne er de mest skadeutsatte, og at danskene er mer utsatt en norske skikjørere.

Kilde: Ananova

Mer moro fra DinSide Reise:

 • Skøy på ski
 • "I always rape after dinner" - språkblemmer på tur

 • Hysteriske dameråd før ferien

 • Drittvittige dohistorier fra hele verden
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer