Se opp for bukseløse!

900 bukseløse på New Yorks subway - hva er det som foregår?

Publisert
Sist oppdatert
... Trafalgar Square er full av folk. Plutselig fryser tusen av dem fast, og blir stående musestille i flere minutter


Du hadde sikkert lurt litt selv, dersom t-banen og t-banestasjonene var fulle av folk i underbuksen.

Men det var det newyorkerne opplevde lørdag 12. januar i år. Det var mange som lurte på hva i all verden som foregikk.

Der sto forretnings-
mannen i dressjakke og stripete boksershorts, der sto ungjenta med ipod i ørene, designervesken over skulderen - og rysjete underbukser nedentil. Det er vanskelig å late som ingenting, når verden plutselig har gått av skaftet rundt deg.

Se video av hendelsen:


Mer merkelig:

Det er søndag ettermiddag, og Trafalgar Square i London er full av folk. Plutselig fryser tusen av dem fast, og blir stående musestille i flere minutter.

Turistene som rusler rundt på plassen skjønner ingenting.

Se video av hendelsen:


Skal du besøke en storby, kan du altså komme ut for spøker som dette. Begge disse hendelsene er stunt som er arrangert av en gruppe som kaller seg Improv Everywhere. Slagordet deres er "We cause scenes", vi lager scener. Dette er en uortodoks komikergruppe som arrangerer ulike stunts som de inviterer medlemmene til å delta i. Målet er å skape kaos og glede på offentlige steder.

Underbuksestuntet heter No pants 2k8, mens frysestuntet på Trafalgar Square kalles Frozen, og har også blitt arrangert på Grand Central Station i New York, og andre steder over hele verden.

Alle som vil kan bli medlem av Improv Everywhere, og få muligheten til å bli med på stuntene. Og det er ikke bare i storbyer som New York og London stunt som dette arrangeres. Også i Stockholm har en gren av Improv Everywhere arrangert et Frozen stunt.

Gale discodansere

Fenomenet er også kjent som flash mobs, og har tidligere involvert stunts der folk stiller seg opp på et offentlig sted og danser til musikken de har på øret - såkalte Silent discos. Et av de mest kjente er stuntet på Victoria Station i London, der 4.000 mennesker plutselig begynte å danse til musikk bare de hørte.

På nett: Improv Everywhere


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer