Se opp for leiebil-fellene

Du trenger kanskje ikke alle forsikringene som leiebilselskapet vil dynge på deg.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikring som gir redusert eller eliminert egenandel, forsikring på bagasje og taklast, forsikring for ekstra sjåfør ...

Mulighetene er mange for å gi bilutleieselskapet ekstra penger i kassen. Men trenger du alle disse forsikringene?

- Vi vil si at det er vel verdt å gjøre en vettug vurdering selv, på hvilke forsikringer man trenger ved leie av bil i utlandet, sier kommunikasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), Stein Haakonsen.

- Dersom man viser sunn fornuft og aktsomhet og ikke forlater bilen full av bagasje utenfor tivoliet - hvis man passer godt på disse tingene, kan man kanskje spare seg disse "melkeku-forsikringene". Vi sier ikke at man ikke skal kjøpe dem, men det er verdt å tenke på, og vel verdt at man gjør en selvstendig vurdering på det, sier Haakonsen til DinSide Reise.

Forsikret, dobbeltforsikret, trippelforsikret ...

Det er lett å gå seg vill i forsikringer og tillegg når man skal leie bil i utlandet. Kanskje blir du skremt av forespeilingen av å måtte betale 25.000 euro i egenandel ved skade. Kanskje skulle du heller betale litt ekstra for å slippe denne utgiften hvis og dersom atte noe skulle skje ... 43 euro per dag koster forsikringen som gir deg 0 kroner i egenandel (eksempel hentet fra Avis, ved leie av en VW Passat i Frankrike). Dette blir 301 euro i uka, eller 2.332 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer