Se opp for sovende politimann!

Dekorasjonsglede og informasjonslysten er stor verden rundt. Her er noen bilder rundt om fra kloden som beviser nettopp dette.

Publisert
Sist oppdatert

Advarsel: Vann på veien når det regner

Denne teksten oversatt fra et amerikansk skilt, er en av mange morsomme varianter vi finner etter et søk på nett etter rare skilt. Men etter noen år på farten med digitalkamera i lomma, trenger vi absolutt ikke gå på jakt i andres bildearkiver for å finne merkverdige varianter av skilt, dekor og skriftlige advarsler.

I Malaysia så vi for eksempel et advarselsskilt der konsekvensen av overtredelse tydelig ble demonstrert: Her bør selv knallharde analfabeter skjønne tegninga (se bildet over til høyre). Litt mer avslappet er varianten fra kanaløya Jersey, der vi høytidlig blir rådet til å se opp for den sovende politimannen - en advarsel som ikke er så pussig som den kan høres ut ...

Gravstøtten fra 1882s USA demonstrerer derimot livets urettferdighet, og kun den humoristiske snerten i setningsbygning og avstanden i tid demper det sørgelige i stakkar George Johnsons tragiske skjebne:

Here lies George Johnson. Hanged by mistake. He was right, we was wrong, but we strong him up and now he's gone.

Se bildeserien med merkverdigheter fra rundt om i verden.

Noen steder holder det med et merkelig stedsnavn - her er noen stedsnavn til besvær

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer