Se opp for taxfree-tull

Skattefri alkohol er forbeholdt de som er ute av landet i 24 timer. Men ikke alltid ... Her er tipsene for en lovlig alkohandel om bord og på land.

Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn har en rekke bestemmelser å forholde oss til når det gjelder handel i utlandet. Det er kvoter, forbudte varer, 24-timers regler og ikke minst: Unntak fra reglene …

Tollreglene

Vi har en fastsatt kvote å forholde oss til, når vi tar utenlandske varer med tilbake til landet etter en reise. Ved opphold i utlandet i mer enn 24 timer, kan vi ha med varer for inntil 5.000 kroner. Ikke hva som helst av varer, riktignok – vi må forholde oss til bestemte liter- og kiloantall, og enkelte varer får vi ikke ha med i det hele tatt – men altså varer for inntil 5.000 kroner.

Dersom du er ute av landet i mindre enn 24 timer, er det imidlertid ikke så "enkelt". Da har du en beløpsgrense på 2.000 kroner å forholde deg til, og her kommer malurten for alle fergeentusiaster i disse førjulstider: Taxfreevarer er bannlyst. Du får ikke ha med taxfreevarer inn i Norge dersom du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer. – Med mindre du har vært på tur med en av danskefergene med dispensasjon, da …

Klikk her for å se fergestrekningene med dispensasjon.

Men selv om du i hovedsak ikke får ta med taxfreevarer inn i landet dersom du har vært utenlands mindre enn 24 timer, kan du selvsagt ha med alkoholkvoten – men da må varene være vanlig beskattede varer kjøpt i ordinære utlandske butikker eller pol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer