Se opp for tyven!

Omtrent én av ti reisende vil bli robbet i sommer. Det viser en undersøkelse foretatt av Europeiske Reiseforsikring.

Se opp for tyven!
Publisert

Så står du der… Det som skulle være en romantisk byferie i Roma, ender med tap av all bagasje. Hva gjør du da? Selv om enkelte reiseforsikringer lover deg hjelp på stedet blir ferieopplevelsen fort redusert.

Tøm bilen før tyven gjør det

Når det gjelder ran, tyveri, bilinnbrudd, tap av bagasje o.l viser statistikken at omtrent én av ti vil være uheldige og oppleve dette i sommer. Svært mange av tyveriene har tilknytning til bil og bilbruk. Administrerende direktør i Europeiske Reiseforsikring, Ivar Leren, forteller at mange velger bilen som fremkomstmiddel på ferie i Europa.

- Det er svært viktig og ikke oppbevare kontanter i bilen. Dessuten må verdigjenstander oppbevares i lukket bagasjerom og ikke ligge synlig i bilens kupe. Det er også viktig å ikke la bagasjen ligge i bilen over natten, sier Leren.

Hvilke land er verst?

På fire-på-topp listen over land hvor biltyveri ikke er helt uvanlig ligger Polen, Tsjekkia, Ungarn og Slovakia. Færrest biltyverier og bilinnbrudd finner vi i Sveits og Østerrike.

De reisendes ”5 bud”

Bruk reisesjekker og kort på turen. Tyveri av bagasje kan forekomme, men tap av kontanter er mest vanlig. Husk at kontanter sjelden erstattes med mer enn noen tusen kroner (3.000 hos Europeiske Reiseforsikring)La ikke kostbart fotoutstyr ligge å slenge i bilen eller på restaurantbordet.Gå ikke fra verdisaker eller bagasje uten tilsyn. Få gode venner til å passe på tingene mens du er borte. Ikke tilfeldige venner…Om tyveri skulle skje, må du melde tapet til politiet på stedet og få skriftlig bekreftelse på dette.Ta vare på alle kvitteringer for utlegg du har hatt i forbindelse med tyveri.Tilslutt: Bruk sunn fornuft og god tur!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer