Se, så vakre bilder!

Årets beste blinkskudd av naturen er plukket ut i beinhard konkurranse.

"Puffin in the snow" - Animal Portraits - Highly Commended Foto: Jan Vermeer
"Puffin in the snow" - Animal Portraits - Highly Commended Foto: Jan Vermeer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"What a wonderful world", sang Louis Armstrong, og han har helt rett. Det er lett å fastslå når du ser de utvalgte naturfotografiene som har nådd opp i den beinharde konkurransen Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009.

DinSide har fått tips om naturfotografering av Arne Nævra. Se dem her.

Dette er en prestisjefull konkurranse som arrangeres i regi av BBC Wildlife Magazine og Natural History Museum i London i samarbeid med Veolia Environnement. Fotografer fra hele verden sender inn sine bidrag, i håp om å komme gjennom nåløyet. Det finnes flere forskjellige klasser, også for fotografer under 18 år.

Vi har fått låne fem av bildene som har fått utmerkelsen "highly commended", og presenterer dem lenger ned i denne artikkelen. Litt morsomt at en av fotografene er norsk (han tok bildet i Sverige), et av bildene er tatt i Norge (av en nederlandsk fotograf), og et i Finland (av en svensk fotograf).

Du trenger altså ikke reise til fjerne verdensdeler for å knipse bilder som er spennende nok til å nå opp i denne konkurransen. Motiver fra Norge har vært med flere ganger tidligere i konkurransens 45 år lange historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer