Se tortur "live" for en dollar

Omstridt turistattraksjon i New York.

Kunstinstallasjonen viser forhørsmetoder amerikanerne bruker på Guantanamo-leiren. Illustrasjon:  Foto: Colourbox
Kunstinstallasjonen viser forhørsmetoder amerikanerne bruker på Guantanamo-leiren. Illustrasjon: Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny og annerledes attraksjon forstyrrer det ubekymrede livet på fornøyelsesøya Coney Island i Brooklyn, New York. Den politiske kunstneren Steve Powers har laget en kunstinstallasjon av forhørsmetoden "waterboarding", som benyttes på den amerikanske militærbasen Guantanamo, skriver New York Times.

"Drukner" fangen

Kunstinstallasjonen består av dukker bak et gitter som utfører den omstridte forhørsmetoden. Om du putter en dollar i myninnkastet, begynner de inntil da stillestående dukkene å bevege på seg. Mannen med svart hette over hodet som står bøyd over en fastbundet fange, begynner å helle vann inn i fangens munn og nese. Dette får fangen til å få drukningsforemmelser via åndenød.

Mannen bak installasjonen har uttalt til media at han først hadde planer om å bruke virkelige mennesker i "kunstverket", deriblant ham selv - men at han kom frem til at det ville være å gå langt over streken ... Uansett: Ifølge FoxNews, skal Powers stille seg til disposisjon som "fange" overfor en profesjonell instruktør i forhørsteknikker og gjennomgå "waterboarding" 15. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer