Se verden i videosnutter

På nettsiden Virtual Tourism kan du reise verden rundt foran dataskjermen.

Kjenner du deg igjen? Dette fotoet er fra Dubrovnik havn. Foto: Google Earth/Virtual Tourism
Kjenner du deg igjen? Dette fotoet er fra Dubrovnik havn. Foto: Google Earth/Virtual Tourism Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyst til å se hvordan Iguazufossene i Sør-Amerika ser ut? Få et glimt av Angkor Wat i Kambodsja? Eller se Great Barrier Reef fra oven?

På nettsiden Virtual Tourism kan du reise verden rundt - foran dataskjermen. Når du for eksempel klikker deg inn på Taj Mahal i India, ser du et bilde av palasset hentet fra Google Earth. Ved siden av presenteres en tekst med informasjon om byggverkets historie. Klikker du på den røde markøren, kan du se en filmsnutt fra Taj Mahal.

Slik ser satelittbildet av Taj Mahal ut. Det er hentet fra Google Earth. Foto: Google Earth/Virtual Tourism
Slik ser satelittbildet av Taj Mahal ut. Det er hentet fra Google Earth. Foto: Google Earth/Virtual Tourism Vis mer


Det finnes filmsnutter fra turistattraksjoner over hele verden på Virtual Tourism. Filmene er for det meste amatørvideoer hentet fra YouTube, mens noen er hentet fra tv-program og offisielle presentasjonsvideoer.

Skandinavia er ikke dekket så godt. Norge er bare representert med Vigelandsparken i Oslo. Danmark stiller med Rundetårn i København, mens Sverige ikke er representert i det hele tatt.

På nett: Virtual Tourism

Se filmen fra Taj MahalVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer