Seilende luksusgiganter

Salt, vått, vakkert og veldig dyrt. Cruiseluksusen er ikke gratis. Her er noen av de fremste cruisegigantene som seiler, og skal seile verdens hav.

Publisert
Sist oppdatert

Seil eller motor, kasino eller kaviar, Atlanteren eller Karibia. Cruiseskip er mer enn ukesturer fra Miami, trange lugarer og gamle damer med blått hår. Her er noen av cruiseverdenens mest ekstreme tilbud; størrelse, særpreg og luksus er i høysetet.

Se bildene fra skipene i artikkelen.

Norske cruiseeventyr

Noen av verdens største cruiseskip hører til Royal Caribbean Cruise Lines, RCCL. Her kan du breie deg ombord i skipene i Voyager-klassen som regnes som de røsligste i verden. Aller størst og nyest er Adventure of the Seas, som ble sjøsatt for et år siden. Skipet har plass til totalt 3.835 gjester, samt et mannskap på 1.185 personer. Det er også norsk kaptein ombord. Skipet er lengre enn fire Boeing 747, og dobbelt så bred som Broadway i New York.

Her kan du blant annet klatre i spesiell klatrevegg eller gå på skøyter om bord. Lommeboka får også trening om du tar turen gjennom handlegaten som går over fire etasjer, og er to fotballbaner lang.

Helt sjef på cruise - intervju fra i fjor med en av kapteinene ombord på Adventure of the Seas.

De andre skipene i Voyager-klassen er Voyager of the Seas og Explorer of the Seas tar like mange passasjerer. Det fjerde skipet i klassen er allerede ferdig, og seiler fra verftet i Åbo i slutten av november. Det skal hete Navigator of the Seas. Dessuten er et femte skip under bygging, det skal hete Mariner of the Seas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer