Seks av ti reiser til utlandet i vinter

Spania er storfavoritten, men Tyrkia og Brasil øker mest.

Et flertall av nordmenn vil til utlandet i vinter. Det er sol og strand som lokker mest. Foto: Stockxpert
Et flertall av nordmenn vil til utlandet i vinter. Det er sol og strand som lokker mest. Foto: Stockxpert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst, men det første draget av vinter kan allerede merkes flere steder i landet. Det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, så da står vel skistøvlene allerede klare i gangen? (Hvis du ikke visste det, så åpner skisentrene om bare noen få uker.)

Nei du. Det er nok trekkfugler vi er. Star Tours ferske undersøkelse om nordmenns ferievaner avslører at seks av ti har tenkt å reise utenlands i vinter.

OK, det kan jo hende noen av disse faktisk skal på skiferie til Alpene eller Nord-Amerika, men sannheten er nok at det er sol og strand som frister de aller fleste.

Faktisk er det nesten like mange som planlegger en ferie i utlandet i vinter, som har tenkt seg på ferie i utlandet neste sommer. Mens tallet på nordmenn som har tenkt seg til utlandet i vinter er 63,7 prosent, er tallet på nordmenn som har tenkt seg til utlandet neste sommer 67,2 prosent.

Riktignok er alle typer utenlandsferier bakt inn i dette tallet - både solferier, skiferier, storbyferier og turer til våre naboland. Men det er likevel ingen tvil om at mange har tenkt å la bikini og badebukse stå øverst på pakklisten i vinter. Charterselskapene merker nemlig at det er stor interesse for vinterturene.

- Hos oss har vi så langt solgt flest turer til Thailand og Egypt, sier Christian Lunde, administrerende direktør i Star Tour.

Spania holder stand

Likevel, statistikken fra undersøkelsen om ferievaner viser at det er Spania som lokker flesteparten av trekkfuglene. Hele 35,9 prosent, altså tre av ti, har tenkt seg dit i vinter. Reiseundersøkelsen har ikke spurt folk om eksakte destinasjoner, men det ligger i kortene at en stor del av de som velger Spania skal til Kanariøyene, som kan tilby et behagelig klima selv midt på vinteren.

Kanariøyene er forøvrig i gang med en storstilt ansiktsløftning, som betyr flottere hotellanlegg, bedre infrastruktur og fasiliteter for turistene. Likevel har finanskrisen rammet hardt, og dermed har prisene på hotellovernatting falt, slik at det nå er billigere enn for ti år siden.

Ned med Norden, opp med Brasil og Tyrkia

Brasil lokker flere enn før. Her fra Ipanema. Foto: Stine Okkelmo
Brasil lokker flere enn før. Her fra Ipanema. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Skal vi tro Star Tours undersøkelse, er Norden den store taperen i vinter. I forhold til svarene de fikk på samme undersøkelse i fjor, svarer 6,3 prosent færre at de skal på ferie i Norden. Denne vinteren er tallet 12,8 prosent, i fjor var det 19,1 prosent.

Den prosentvise største vinneren er Brasil. 2,3 prosent sier de skal reise dit i vinter, mens i fjor svarte bare 0,3 prosent det samme. Også Tyrkia har blitt mer populært. 10,5 prosent sier de skal reise dit i vinter, mot 5,3 prosent i fjor.

Britisk og italiensk

Deretter kommre Italia og Storbritannia (14,6 og 14,5 prosent). Storbritannia lokker spesielt mye nå som pundet er så billig, og hvem kunne ikke tenke seg en storbyferie i London nå før jul, eller kanskje få med seg salget i januar? Hvor folk reiser i Italia om vinteren er mer usikkert, men å besøke de kjente italienske byene som Roma og Venezia vinterstid er egentlig en god idé - det er lavere hotellpriser, og færre turister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer