Seks av ti reiser til utlandet i vinter

Spania er storfavoritten, men Tyrkia og Brasil øker mest.

Et flertall av nordmenn vil til utlandet i vinter. Det er sol og strand som lokker mest. Foto: Stockxpert
Et flertall av nordmenn vil til utlandet i vinter. Det er sol og strand som lokker mest. Foto: Stockxpert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst, men det første draget av vinter kan allerede merkes flere steder i landet. Det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, så da står vel skistøvlene allerede klare i gangen? (Hvis du ikke visste det, så åpner skisentrene om bare noen få uker.)

Nei du. Det er nok trekkfugler vi er. Star Tours ferske undersøkelse om nordmenns ferievaner avslører at seks av ti har tenkt å reise utenlands i vinter.

OK, det kan jo hende noen av disse faktisk skal på skiferie til Alpene eller Nord-Amerika, men sannheten er nok at det er sol og strand som frister de aller fleste.

Faktisk er det nesten like mange som planlegger en ferie i utlandet i vinter, som har tenkt seg på ferie i utlandet neste sommer. Mens tallet på nordmenn som har tenkt seg til utlandet i vinter er 63,7 prosent, er tallet på nordmenn som har tenkt seg til utlandet neste sommer 67,2 prosent.

Riktignok er alle typer utenlandsferier bakt inn i dette tallet - både solferier, skiferier, storbyferier og turer til våre naboland. Men det er likevel ingen tvil om at mange har tenkt å la bikini og badebukse stå øverst på pakklisten i vinter. Charterselskapene merker nemlig at det er stor interesse for vinterturene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer