Seks hete helgetips

Her er våre forslag til romantiske helgeopplevelser i anledning Alle hjerters dag. Vi har tatt utgangspunkt i opplevelser i eller i nærhet av Norge, slik at det er overkommelig på en helg.

Publisert
Sist oppdatert
Foto: icehotel.com Foto: icehotel.com
Foto: icehotel.com Foto: icehotel.com Vis mer

Hete tips til Valentin-dagen

 1. Seks hete helgetips


Varm hverandre

Ishoteller er på tross av det kalde reisverket, lune og romantiske steder å tilbringe en natt. I Norge har vi ett som ligger i Alta, men overnatting her fordrer at dere må være en gruppe på minst ti stykker – og det er kanskje ikke det du forbinder med en romantisk aften?

Det mest kjente er kanskje Jukkas ishotell i svenske Jukkasjärvi. Her er det muligheter for å varme hverandre under reinsdyrskinn, og om morgenen vekkes dere av en varm kopp tyttebærjuice. Garantert en vellykket romantisk aften, og en opplevelse dere vil huske. Overnatting for to personer i dobbeltrom koster 2.490 svenske kroner – eller 2.100 norske.

  Hvor:
  Jukkas ishotell, Jukkasjärvi, Sverige. Hotellet ligger cirka 17 kilometer fra Kiruna by.

  Les mer om dette på DinSide:

 • Alta ishotell

 • Jukkas ishotell

Artikkelen fortsetter under annonsen!

Kjenn på været

Fyr og rorbuer er typisk overnattingssteder du forbinder med sommeren. Men dette er steder som det også kan være mulig å leie vinterstid. I fjor høst skrev vi en artikkel om akkurat dette, hvor vi omtalte Kråkenes fyr som et sted for vinterovernatting. Dette fyret ligger noen kilometer syd for Stadt, og her er det gode muligheter for å kjenne stormen ruske. Her er det gode muligheter for litt romantikk med fascinerende værkrefter i bakgrunnen. Men det passer kanskje ikke for de mest skvetne.

Foto: Harlingen Lighthouse/Gosse Beerda Foto: Harlingen Lighthouse/Gosse Beerda
Foto: Harlingen Lighthouse/Gosse Beerda Foto: Harlingen Lighthouse/Gosse Beerda Vis mer


Et fyropphold med komfort mer i fokus kan du få dersom du setter kursen mot Harlingen i Nederland. Harlingen Lighthouse er moderne oppusset, og beregnet kun for to. En av klausulene du må akseptere for å få overnatte i tårnet er faktisk at dere kun skal være to personer der. Besøk er ikke tillatt. Så her har man øyne kun for hverandre – og utsikten, selvsagt. Les mer om fyrtårnet i denne artikkelen.

Svensk herregårdsferie

I Sverige finnes det en god del gamle herregårder som i dag er omgjort til overnattingssteder og restauranter. Mange av disse herskapelige gårdene ligger i romantiske omgivelser, som forsterker den hyggelige atmosfæren som gjerne preger disse stedene. Her er forholdene lagt til rette for at man skal hygge seg med andre; derfor er ofte uhumskheter som TV fullstendig fraværende på slike steder. Mange av herregårdene er samlet i kjenden Countryside Hotels, som du finner ved å klikke her.

Grythyttans Gästgivaregård er spesielt kjent for sin mat og sjarme. Her kan du kjøpe spesielle romantikkpakker, hvor dere får brodert sengeteppe på sengen, dere sover på finere laken, og får ½ flaske champagne ved ankomst. Sengen res opp for natten mens dere inntar en romantisk 4-retters middag. En weekendpakke med to overnattinger, to frokoster, to fireretters middager og en lunsj koster fra 1.990 til 2.290 svenske kroner per person, ved overnatting i dobbeltrom. Dette tilsvarer fra 1.680 til 1.930 kroner.

Du kan regne med å finne et godt kjøkken for en hyggelig penge på de fleste av herregårdene; maten er en viktig del av hotellopplevelsen her.

  Hvor:
  Grythyttans Gästgivaregård, Prästgatan, Grythyttan, Sverige.

En god middag

En romantisk middag hører med til en vellykket Valentin-feiring. Hvorfor ikke la dette representere hoveddelen av feiringen: Ta din kjære med på en restaurantopplevelse han eller hun sent vil glemme. Da kan det kanskje passe med et besøk til en av Norges seks restauranter som er hedret med stjerner i Michelin-guiden. Restaurant Bagatelle troner øverst på denne listen, som eneste norske med to Michelin-stjerner. Et besøk her er en opplevelse du sent vil glemme.

Men det er selvsagt også andre alternativer. I denne artikkelen kan du se en liste over de norske Michelin-restaurantene. Vi har også nylig besøkt en av dem, Annen Etage. Du kan se bilder og sjekke ut priser i denne artikkelen.

Men det trenger selvsagt ikke være en typisk gourmetrestaurant for at det skal være en minneverdig og romantisk opplevelse. Sjekk denne listen med tips til romantiske restauranter.

Sjokolade

En eske hjertesjokolader er en klassisk valentingave, men hvorfor ikke ta en sjokoladeelskende kjæreste med på en ekte sjokoladeopplevelse? Pascal i Oslo er eneste norske konditori som er medlem i kjeden Relais Desserts International. Det stilles strenge krav til konditoriene i denne kjeden; her må alt lages fra grunnen, pulver og lettvinte løsninger er bannlyst. Pascal kan tilfredsstille de fleste lekkermunner med konfekt og deilige kaker.

Men det finnes selvsagt også andre konditor-alternativer. I Oslo har du Kristines Franske Fristelser i Kirkeveien, og i Trondheim har du ærverdige Erichsen Konditori på Nordre gate. Og setter du kursen ut av landet, har København mange sjokoladefristelser å by på. Hos Amokka Butik i Grønnegade i Køben får du kjøpt kroppsmaling-sjokolade; "bodypaint" med pensel. Hva kan vel passe bedre til Valentin-dagen?

  Hvor:
  Pascal eller Kristines Franske Fristelser i Oslo, Erichsen Konditori i Trondheim eller Amokka Butik i København.

  Les mer om dette på DinSide:

 • Himmel for lekkermunner

Romantisk på Hotel Union Øye.
Foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin
Romantisk på Hotel Union Øye.
Foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin Vis mer


Sammen mot spøkelsene

Nærheten fremmes når spøkelsene sniker seg rundt veggene. Hva med en romantisk overnatting på hotell med eget husgjenferd? Du har flere slike muligheter i Norge, eksempelvis Hotel Union Øye ved Norangsfjorden på Sunnmøre eller Dr. Holms Hotel på Geilo. Hotel Union Øye, som er det desidert mest romantiske av disse to overnattingsstedene, er dessverre stengt på denne tiden av året.

Det hører gjerne en sørgelig historie om ulykkelig, brusten eller umulig kjærlighet til slike husgjenferd, så her er det bare å åpne hjertet og la emosjonene flyte.

Danskene har også flere slott og herregårder med muligheter for spøkelsesmøter, for eksempel Kokkedal Slott og Store Restrup Herregaard. Sjekk ut spøkelsesruten på Jylland, på turistkontorets internettside.

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer